Mainos

Pörssikatsaus: Telealan lasku painoi pörssiä

Helsingin pörssi päätyi tänään miinukselle tele- ja teknologiasektorin sekä pankki- ja rahoitusalan imussa. Nokian osakkeet laskivat 4,1 prosenttia 13,89 euroon. Myös Soneran osakkeet jatkoivat laskuaan 3,0 prosentilla 3,84 euroon. Päiväkaupan päättyessä olivat tele- ja teknologiasektorin osakkeet keskimäärin 3,8 prosenttia miinuksella.

Laskijoiden joukossa olivat myös Nordea ja Sampo, joiden kursseja ilmeisesti painoi kansainvälinen huoli vakuutusalan kehityksestä. Nordea laski 5,5 prosenttia 4,85 euroon ja Sampo 5,2 prosenttia 7,41 euroon. Pankki- ja rahoitusalan osakkeet laskivat 4,7 prosenttia.

Hex-indeksi heikkeni 2,4 prosenttia 5837,58 pisteeseen. Painoarvorajattu portfolioindeksi laski 1,3 prosenttia. Vaihdetuimmista osakkeista pientä laskua oli myös Stora Ensolla ja UPM-Kymmenellä. Stora Enso laski 0,1 prosenttia 13,78 euroon ja UPM-Kymmene 0,7 prosenttia 38,38 euroon.

Laskijoiden kärjessä oli Jippii Group, jonka osakekurssi laski KPNQwest-kaupoista huolimatta yli kuusi prosenttia. Lähes saman verran halpeni alkuvuoden tappiollisesta tuloksesta ilmoittanut konepajayhtiö Componenta.

Nousussa olivat muun muassa Amerin, Konecranesin ja Uponorin osakkeet, jotka kallistuivat yli kaksi prosenttia.

Kokonaisvaihtoa kertyi tänään yli 515 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.