Porsaanlihan marinointi: Näin syntyy mehevä pulled pork ja murea sisäfilee

Eri lihanosille sopivat erilaiset marinointitavat. Nappaa vinkit porsaanlihan marinointiin!

Kaikkia lihanosia ei välttämättä kannata marinoida samalla tavalla. Porsaan ohuet suikaleet marinoituvat näppärästi happamien ainesosien avulla, pitkään hautuva kassler kannattaa marinoida ilmattomassa pakastepussissa ja fileisiin saa lisää mureutta pitkällä marinoinnilla.

Ohuet lihasuikaleet

Ohuet lihasuikaleet marinoituvat nopeasti, kun lisäät marinadiin jotain hapanta. Porsaan tai naudan filee- ja paistisuikaleet ottavat nopeasti makua marinadista, ja tunnin tai parin marinointiaika on usein riittävä. Helppo ja nopea marinadi syntyy sekoittamalla punaista currytahnaa ja tuoretta korianteria ruoanvalmistusjogurttiin. Sekoita ainekset kulhossa ja pyörittele suikaleet kauttaaltaan marinadissa. Peitä kulho ja anna marinoitua jääkaapissa.

Porsaan niska/kassler

Pitkään hautuva porsaan niska kannatta marinoida ilmattomassa pakastepussissa. Erilaisilla mausteilla ja maustetahnoilla saat porsaan niskaan runsaasti makua. Pitkään haudutettavalle porsaanlihalle sopivat mausteiksi esimerkiksi. savustettu paprikajauhe, jauhettu korianeri, juustokumina ja kuivattu chili.

Sekoita pakastepussissa mausteet, tilkka rypsiöljyä ja punaviinietikkaa. Laita liha pussiin ja purista pussista ilma pois. Ilman poistaminen onnistuu tehokkaasti upottamalla pussi veteen lähes suuaukkoonsa saakka, jolloin veden paine työntää ilman pois pussista. Ilmattomassa pussissa liha on kauttaaltaan kosketuksissa marinadin kanssa, jolloin maustuminen on tasaisempaa ja marinadia tarvitaan vähemmän. Solmi pussin suu ja anna niskan marinoitua seuraavaan päivään.

Porsaan ulko- ja sisäfile

Porsaan ulko- ja sisäfile maustuvat mureutuvat entisestään hyvällä marinadilla.

Saat miedonmakuiseen porsaanfileeseen itämaista vivahdetta marinoimalla sen soijakastikkeella, inkiväärillä, valkosipulilla, tuoreella chilillä ja korianterilla. Sekoita marinadin ainekset pakastepussissa ja lisää liha pussiin. Purista pussista ilma pois. Ilman poistaminen onnistuu tehokkaasti upottamalla pussi veteen lähes suuaukkoonsa saakka, jolloin veden paine työntää ilman pois pussista. Ilmattomassa pussissa liha on kauttaaltaan kosketuksissa marinadin kanssa, jolloin maustuminen on tasaisempaa ja marinadia tarvitaan vähemmän. Solmi pussin suu ja anna sisäfileen marinoitua muutama tunti, ulkofileen mielellään seuraavaan päivään.

Pulled Pork

Pulled Pork - eli revitty possu - on aikaavievä mutta helppo liharuoka. Raaka-aineeksi sopii oikeastaan mikä tahansa pitkää kypsennysaikaa vaativa liha, tosin kaikista vähärasvaisimpia ruhonosia ei kannata pelkästään käyttää. Rasva antaa tälle liharuoalle mehevyyttä ja lisämakua. Tähän reseptiin käytetään 1,5kg porsaan kassleria ja 700g porsaan luullista lapaa:

1. Sekoita keskenään 1dl tummaa siirappia, 1dl fariinisokeria, 1dl riisiviinietikkaa, 1dl soijakastiketta, chiliä valkosipulimurskaa, raastettua inkivääriä, 1,5tl savustettua paprikaa ja mustapippuria. Hiero suolaa lihojen pintaan ja laita ne uunivuokaan johon ne juuri ja juuri mahtuvat. Kaada puolet maustekastikkeesta lihojen päälle.

2. Peitä lihat leivinpaperilla ja vuoka foliolla. Anna muhia 150 asteisessa uunissa 4h tai 95 asteisessa uunissa yli yön.

3. Kypsentämisen jälkeen liha on hajoavan mureaa ja lihasta irronnut neste on maustekastikkeen kanssa muodostanut mahtavan makuliemen!

4. Kun lihat ovat hieman jäähtyneet, revi ne ohuiksi säikeiksi, sekoita joukkoon haudutuslientä, loput maustekastikkeesta sekä 1/2 dl sinappia ja ketsuppia. Anna vielä hetki porista liedellä.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat