Eri lihanosille sopivat erilaiset marinointitavat. Nappaa vinkit porsaanlihan marinointiin!
Kaikkia lihanosia ei välttämättä kannata marinoida samalla tavalla. Porsaan ohuet suikaleet marinoituvat näppärästi happamien ainesosien avulla, pitkään hautuva kassler kannattaa marinoida ilmattomassa pakastepussissa ja fileisiin saa lisää mureutta pitkällä marinoinnilla.
Ohuet lihasuikaleet
Ohuet lihasuikaleet marinoituvat nopeasti, kun lisäät marinadiin jotain hapanta. Porsaan tai naudan filee- ja paistisuikaleet ottavat nopeasti makua marinadista, ja tunnin tai parin marinointiaika on usein riittävä. Helppo ja nopea marinadi syntyy sekoittamalla punaista currytahnaa ja tuoretta korianteria ruoanvalmistusjogurttiin. Sekoita ainekset kulhossa ja pyörittele suikaleet kauttaaltaan marinadissa. Peitä kulho ja anna marinoitua jääkaapissa.
Porsaan niska/kassler
Pitkään hautuva porsaan niska kannatta marinoida ilmattomassa pakastepussissa. Erilaisilla mausteilla ja maustetahnoilla saat porsaan niskaan runsaasti makua. Pitkään haudutettavalle porsaanlihalle sopivat mausteiksi esimerkiksi. savustettu paprikajauhe, jauhettu korianeri, juustokumina ja kuivattu chili.
Sekoita pakastepussissa mausteet, tilkka rypsiöljyä ja punaviinietikkaa. Laita liha pussiin ja purista pussista ilma pois. Ilman poistaminen onnistuu tehokkaasti upottamalla pussi veteen lähes suuaukkoonsa saakka, jolloin veden paine työntää ilman pois pussista. Ilmattomassa pussissa liha on kauttaaltaan kosketuksissa marinadin kanssa, jolloin maustuminen on tasaisempaa ja marinadia tarvitaan vähemmän. Solmi pussin suu ja anna niskan marinoitua seuraavaan päivään.
