Pormestari Karen tapasi rattijuoppojen uhrien perheitä ja lupasi oikeutta – tuntia myöhemmin ajoi itse kännissä päin puuta

Tältä näyttää autoilu rattijuopon silmin 1:52
Tältä näyttää ajaminen rattijuopon silmin. Brittipoliisi julkaisi paljon vaaratilanteita ja rajun törmäyksen sisältävän videon, joka tallentui rattijuopon omaan kojelautakameraan.

Australialaiskaupungin pormestari on joutunut melkoisen myrskyn keskelle, eikä syyttä. Hän ajoi päihtyneenä ulos tieltä vain tunti sen jälkeen, kun oli lohduttanut perheitä, jotka olivat menettäneet rakkaitaan rattijuopoille.

Runsaan 150 000 asukkaan Redland Cityn pormestari Karen Williams ajoi viime torstaina autollaan päihtyneenä sillä seurauksella, että hän menetti ajoneuvon hallinnan, suistui tieltä ja törmäsi puuhun. Kaikeksi onneksi kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut.

Rattijuopumus on aina tuomittava teko, jota ei voi koskaan laittaa tietämättömyyden piikkiin. Mutta erityisesti Williamsin olisi pitänyt tietää paremmin. Hän oli nimittäin emännöinyt vain tuntia aiemmin verkossa järjestettyä keskustelutilaisuutta, jossa rattijuoppojen uhrien perheet avautuivat heitä koetelleista traagisista tapahtumista.

Williams oli luvannut tilaisuuteen osallistuneille perheille, että rattijuoppouteen tullaan puuttumaan aiempaa ankarammin. Hän myös kutsui 10 vuoden tuomiota riittämättömäksi viitatessaan tapaukseen, jossa teini-ikäinen rattijuoppo tappoi lasta odottaneen pariskunnan.

Williams meni jopa niinkin pitkälle, että ilmoitti tekevänsä päihtyneenä ajamista vastaan taistelemisesta "poliittisen perintönsä".

Istuva pormestari on pyytänyt anteeksi tekoaan. Hän myönsi juoneensa useita lasillisia viiniä ennen rattiin hyppäämistä. Huolimatta lukuisista vaatimuksista, Williams ei kuitenkaan aio erota virastaan.

– Tein virheen, tulen oppimaan virheestäni, ja jatkan yhteisöni palvelemista, kuten olen tehnyt viimeiset 18 vuotta, Williams totesi ABC Newsin mukaan.

Kyseessä ei suinkaan ole ensimmäinen paikallispoliitikko joka on sortunut vastaavaan. Kerroimme pari vuotta sitten newyorkilaispoliitikosta, jonka painava muistututs rattijuopumuksen vaaroista joutui kyseenalaiseen valoon varsin nopeasti.

Lähteet: ABC News, 7News

Lue myös:

    Uusimmat