Mainos

Porissa muistellaan Maire Gullichsenia

Porin taidemuseo keskittyy kesän juhlanäyttelyssään professori Maire Gullichsenin uraauurtavaan työhön Suomen kulttuurielämässä.

Hänen luovuttamansa taidekokoelma oli myös Porin taidemuseon perusta. Professori Gullichsenin ohella juhlitaan taidemuseon uutta Siipi-laajennusosaa.

Gullichsen oli modernin taiteen sanansaattaja, mesenaatti ja keräilijä, jonka mukaan nimetystä kokoelmasta näyttely esittelee keskeisiä teoksia. Ensimmäistä kertaa esitellään myös Maire Gullichsenin omaa taiteellista uraa, hänen lasisuunnitelmiaan ja maalauksiaan. Lauantaina avattava näyttely jatkuu 5. marraskuuta asti.

Gullichsen (1907-1990) oli perustajajäsen ja kantava voima mm. Vapaassa taidekoulussa, sisustusliike Artekissa ja Nykytaide ry:ssä. Hän uurasti myös suomalaisen käsityön ja arkkitehtuurin puolesta.

Alvar ja Aino Aallon suunnittelemaa Villa Mairea pidetään maailman arkkitehtuurin merkittävimpiin kuuluvana yksittäistalona.

Lauantaina paljastetaan Porin taidemuseossa myös jugoslavialaisen Braco Dimitrijevicin installaatio. Se on osa taiteilijan vuonna 1976 aloittamaa sarjaa Triptychos Post Historicus, jossa hän asettaa museoiden taideteoksia uuteen yhteyteen.

Porissa Dimitrijevic yhdistää Gullichsenin taidesäätiön teoksia, perinteisiä Satakunnan puuteollisuuden tuotteita ja musiikki-instrumentteja.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.