Mainos

Porin opiskelijasurmasta 10 vuoden tuomiot

Viime vuonna tapahtuneesta taposta oli jo käräjäoikeuden tuomio, josta sekä syyttäjä että uhrin omaiset valittivat hovioikeuteen.

Vaasan hovioikeus on tuominnut kaksi miestä kymmeneksi vuodeksi vankeuteen taposta.

Kristian Juho Ilari Ravantti ja Teemu Johannes Saarikalle pahoinpitelivät viime vuoden toukokuussa 23-vuotiaan opiskelijan niin vakavasti, että hän menehtyi vammoihinsa reilun viikon kuluttua.

Porin käräjäoikeus oli aiemmin tuominnut Ravantin kolmeksi vuodeksi ja Saarikallen kolmeksi vuodeksi ja yhdeksi kuukaudeksi vankeuteen törkeästä kuolemantuottamuksesta. Tuomiosta valittivat sekä syyttäjä että uhrin omaiset. Hovioikeus kovensi kummankin tuomiota seitsemällä vuodella.

Tuomitut olivat ottaneet uhrin autoonsa Porin rautatieasemalta, kun tämä oli palaamassa ravintolasta. Myöhemmin uhri löydettiin tajuttomana porilaisen kerrostalon pihalta. Hovioikeuden mukaan kuoleman syy oli päähän kohdistunut isku tai vastaava, joka aiheutti kallo- ja aivovamman.

Tuomittujen oman kertoman mukaan nuorukainen oli loukannut itsensä hypättyään yllättäen liikkuvasta autosta. Oikeudessa kuullun lääketieteellisen selvityksen perusteella vammat eivät kuitenkaan voineet syntyä väitetyllä tavalla.

Epäselväksi jäi, mitä välinettä pahoinpitelyssä oli käytetty. Oikeus katsoi silti, ettei tuomittujen syyllisyydestä jää järkevää epäilystä. Oikeus ratkaisi asian äänin 2-1.

Eriävän mielipiteen jättänyt oikeuden jäsen katsoi, että lääketieteellinen näyttö tukee tapposyytettä varsin vahvasti. Se ei kuitenkaan ole niin vastaansanomaton, että syytettyjen kertomus tapahtumien kulusta voitaisiin täysin sulkea pois. Myöskään jutussa esitetty kokonaisnäyttö ei hänen mukaansa kaikilta osin tue tappoa riittävän yhdenmukaisesti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.