Mainos

Pommiuhka vaalimökillä Malmössä

Ruotsin poliisin mukaan Kansanpuolueen vaalimökin taakse oli asetettu polttoainetta sisältäviä kanistereita sekä ajastimet niiden räjäyttämiseksi.

Poliisi joutui aamupäivällä eristämään osan Malmön keskustasta pommiuhan vuoksi.

Pommi oli sijoitettu Kansanpuolueen vaalimökin taakse. Poliisin mukaan kyseessä oli palopommi, joka oli tarkoitus räjäyttää yön aikana. Pommi koostui kahdesta polttoaineella tai sytytysnesteellä täytetystä kanisterista, joihin oli liitetty ajastin.

Poliisi sulki pommiuhan vuoksi Malmön keskustassa sijaitsevan Gustav Adolfin torin sekä läheisiä katuja. Lisäksi lähikortteleiden ihmisiä kehotettiin pysyttelemään sisällä ja poissa ikkunoiden äärestä.

Pommiuhka päättyi kahden tunnin kuluttua, kun poliisi sai pommin kuljetettua pois paikalta. Pommia tutkitaan parhaillaan.

Torilla myös muiden puolueiden vaalimökkejä

Ruotsalaiset äänestävät parlamenttivaaleissa tänä sunnuntaina. Poliisin mukaan vaaliviikon turvatoimia kiristetään entisestään tapauksen johdosta.

Kansanpuolueen vaalivalmisteluja on varjostanut myös urkintajupakka: Viime viikolla paljastui, että puolue on vakoillut sosiaalidemokraattien sisäistä tietoverkkoa.

Gustav Adolfin torilla on myös muiden puolueiden vaalimökkejä. Kansanpuolueen edustajat eivät halunneet kommentoida, oliko pommiuhka mahdollisesti suunnattu juuri heitä vastaan.

(MTV3-AFP-Reuters-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.