Mainos

Pommi-isku Kambodzhan parlamenttivaaleissa

Kambodzhan parlamenttivaalit alkoivat pommiräjähdyksellä. Maassa alkoivat tänään ensimmäiset parlamenttivaalit viiteen vuoteen. Vaaleihin osallistuu 23 puoluetta.

Pommi on räjähtänyt kambodzhalaisen puolueen päämajan edessä ja käsikranaatteja löydettiin kuninkaallisen palatsin läheltä pian vaaliuurnien auettua tänään. Silminnäkijöiden mukaan äänestämässä käynyt mies loukkaantui räjähdyksessä.

Poliisin mukaan monarkistipuolueen päämajan edustalla räjähtänyt pommi oli kotitekoinen. Turvatoimia kiristettiin heti koko pääkaupungissa.

Maassa alkoivat sunnuntaina ensimmäiset parlamenttivaalit viiteen vuoteen. Kyseessä ovat maan kolmannet demokraattiset parlamenttivaalit.

Äänioikeutettuja Kambodzhassa on kaikkiaan 6,3 miljoonaa ja äänestyspaikkoja 13 000. Äänestyspaikat sulkeutuvat paikallista aikaa kello 15, ja ensimmäisiä tuloksia odotetaan huomisillaksi.

Mukana vaaleissa on 23 puoluetta. Ainoastaan kolmella pääpuolueen uskotaan saavuttavan paikkoja parlamenttiin. Vaalien voittajaksi povataan Kambodzhan kansanpuoluetta (CPP), jolloin pääministeri Hun Sen uusisi pestinsä.

Ihmisoikeusjärjestöjen ja vaalitarkkailijoiden mukaan vaalien alla on havaittu vähemmän väkivaltaa kuin ennen edellisiä vaaleja. Paikallisia viranomaisia on kuitenkin syytetty mm. äänten ostamisesta ja äänestäjien painostamisesta CPP:n taakse.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.