Hiihtolomalla harrastetaan paljon ulkoilua ja liikuntaa. Silloin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota oikeaan ruokailuun, jotta jaksaa paremmin.
– Nyrkkisääntönä kaksi asiaa: Riittävästi energiaa ja tarpeeksi usein. Varsinkin silloin, kun liikutaan paljon, pitää syödä monipuolisesti, mielellään kunnon aterioita. Sopiva ruokailujen väli on 3–4 tuntia. Mikäli väli kasvaa yli neljään tuntiin, on syytä ottaa jo välipalaa, opastaa ravitsemusasiantuntija Soile Käkönen.
Aminohapot rakentavat lihaksia
Kun ruokavaliossa on riittävästi proteiinia, jaksaa paremmin. Lihakset saavat proteiinista välttämättömiä aminohappoja, jotka toimivat lihasten rakennusaineina. Liha on mainio proteiinin lähde. Monipuoliseen ruokavalioon tarvitaan proteiininlähteiden lisäksi hiilihydraatteja, kuten perunaa, riisiä tai pastaa sekä runsaasti kasviksia, jatkaa HK Ruokatalon ravitsemusasiantuntijana toimiva Käkönen.
– Monissa tuotteissa on maininta ”runsasproteiininen”, joka helpottaa valitsemaan esimerkiksi liikuntapäiviin sopivia tuotteita, hän vinkkaa.