Mainos

Polttoaineiden hinnat liian korkeita

Oikeilla ajotavoilla suomalaisilla olisi mahdollista taloudellistaa ajamistaan. Miesten mielestä naiset ajavat taloudellisemmin, kertoo tutkimus.

Suomalaiset pitävät polttoaineiden hintoja liian korkeina. Shellin touko-kesäkuussa teettämässä kyselyssä yli puolet vastanneista sanoi hintojen olevan aivan liian korkealla. Lähes 90 prosenttia uskoi polttoaineiden hintojen jatkavan nousuaan.

Energia-asiantuntijayhtiön Motivan mukaan suomalaisilla olisi vielä varaa taloudellistaa ajamistaan esimerkiksi oikealla ajotavalla ja polttoaineen valinnalla.

Motivan liikenteen energia-asiantuntijan Seppo Pyrrön mukaan kysely osoitti, että suomalaisilla olisi vielä varaa taloudellistaa ajamistaan. Hänen mukaansa taloudellisuutta voi edistää ajotavalla ja polttoaineen valinnalla sekä hankkimalla sopivankokoinen ja -tehoinen auto.

Naisia pidetään miehiä taloudellisempina kuskeja

Kyselyyn vastanneista yli 70 prosenttia piti rengaspainetta olennaisimpana asiana polttoaineen säästämisessä. Muita tärkeänä pidettyjä keinoja olivat turhan painon poistaminen autosta ja hitaasti ajaminen. Sekä miehet että naiset arvioivat naisten ajavan taloudellisemmin.

Ilmastoinnilla ei uskottu olevan juurikaan vaikutusta polttoaineen kulutukseen. Motivan mukaan tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että päällä oleva ilmastointi voi nostaa polttoaineen kulutusta jopa 0,5-1,5 litraa sadalla kilometrillä.

Vastaajat pitivät auton tärkeimpänä ostokriteerinä hintaa ja turvallisuutta. Niiden lisäksi arvostetaan auton merkkiä ja polttoainetehokkuutta.

Kyselyyn haastateltiin 1000 kotitaloutta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.