Mainos

Pöllöraati politiikan hulluista päivistä: Liike Nyt kiinnostaa kansaa, mutta kelpaako eliitille kansan mielipide? "Tehdään eduskunnasta saippuaooppera"

10:55

Suomen politiikassa on eletty niin kutsuttuja hulluja päiviä, toteaa Jussi Kärki Huomenta Suomen Pöllöraadissa. Kärki viittaa viime viikkojen uutisiin, johon kuuluvat muun muassa Mikael Jungnerin ja Hjallis Harkimon poliittinen liike sekä Sinisistä Kokoomukseen loikannut kansanedustaja Kaj Turusesta.

– Aion esittää Maikkarin kanavajohtajalle, että eduskunnasta tehdään saippuaooppera: tosi-tv, kamerat paikalle, Kauniit ja uhkarohkeat, MTV:n politiikan ja talouden päällikkö Jussi Kärki vitsailee viime viikkojen politiikan tapahtumista.

– Tämä on vaalien ennakointia, kertoo levottomuudesta ja yksilöllisyyden ajasta, politiikan toimittaja Anne Moilanen pohtii.

Viime päivien uutisoinnista erityisesti Hjallis Harkimon ja Mikael Jungnerin luotsaama poliittinen liike, Liike Nyt, puhuttaa Pöllöraatia. Liikkeen ideana on tuoda päätöksenteko kansalaisille siten, että sen jäsenet saavat esittää mielipiteensä poliittisesta päätöksestä äänestämällä.

Politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala suhtautuu kriittisesti Liike Nytiin, koska epäilee, että sen perustajille ei kansalaisten mielipide lopulta kelpaa.

– Kansa on kiva riippuen siitä, mitä heiltä kysytään. Otetaan esimerkiksi Nato-jäsenyys. Tilanne on ollut koko ajan se, että kaksi kolmesta on tiukasti Natoa vastaan, mutta osa näistä henkilöistä on sitä mieltä, että ulkopoliittisen johdon tulisi viedä Suomi Natoon sivuilleen vilkuilematta kansan mielipiteestä.

Anne Moilanen kuitenkin toteaa, että Liike Nyt kiinnostaa kansaa, koska ihmiset ovat kyllästyneet politiikkaan. Ideologiattomuus vetoaa yleisöön. Hän kuitenkin kritisoi sitä, että todellisuudessa poliittisten päätösten tekeminen on hidasta.

– Voi käydä niin, että bändi hajoaa taiteellisiin erimielisyyksiin, Jussi Kärki luonnehtii.

Mitä Pöllöraati tuumi Sinisten ja Kokoomusten loikkauskohusta? Katso koko keskustelu uutisvideolta!

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja