Milloin Marin paljastaa Nato-kantansa? Pöllöraati kertoo, mitä rivien välistä on voitu päätellä

Pääministeri Marinin suoraa Nato-kantaa vielä odotellaan – tämä on luettu rivien välistä 1:41
Pääministeri on toistaiseksi ollut pidättyväinen kertomaan suoraa kantaansa Natoon. Näin se vaikuttaa puolueen jäsenien halukkuuteen lausua kantojaan julki Natosta.

Suomen on pian aika päättää, haluaako se Naton jäseneksi vai ei. Pöllöraati löysi poliittisesti historiallisen tilanteen hoidosta paljon suitsutettavaa, mutta pääministerin suoraa Nato-kantaa vielä odotellaan.

Talouselämän päätoimittaja Jussi Kärki iloitsee, että Nato-keskustelun myötä Suomi on harva se päivä Financial Timesin sivuilla. Kansainvälinen kiinnostus Suomea kohtaan on kasvanut.

Pöllöraati pohtii, että historiallinen poliittinen tilanne antaa suomalaisille poliitikoille ja puolueille mahdollisuuden uudistua ja kolistella vanhat luurangot kaapista.

– Nyt nousee uusi ulkopolitiikan tekijöiden joukko esiin. Täytyy ihailla sitä, kuinka Sanna Marin on katkonut kahleet Erkki Tuomiojan ja Tarja Halosen varjoista ja SDP:n pitkästä liturgiasta. Annika Saarikko tekee samaa keskustan puolella. Paasikivi-Kekkosen-linjan jälkeen tehdään uutta, rohkeaa ja suorasanaista ulkopolitiikkaa, jossa Venäjä on paha, Kärki kuvailee.

Hufvudstadsbladetin vastaava päätoimittaja Erja Yläjärvi puolestaan uskoo, että osa Suomen demareista kaipaa tuekseen ruotsalaisten kollegoidensa Nato-kannan. Kuten Suomessa, Ruotsissakin kannat ovat liikkeellä.

Tämänhetkinen ulkopoliittinen johtaminen ja siinä roolissa pääministeri Sanna Marin saa Pöllöraadilta ylistystä.

Pöllöraadissa kuitenkin pohditaan, joko pääministeri Marin kertoisi kantansa Nato-jäsenyyteen. Kanta on kuitenkin ollut ”rivien välistä pääteltävissä”.

Mitä Marinin kannasta on voitu päätellä ja millaiseen tilanteeseen se demarikansanedustajat asettaa? Katso videosta ylhäältä ote Pöllöraadin keskustelusta tai koko pitkä keskustelu videosta alhaalta.

Pöllöraati Nato-keskustelun tulkkina 10:31

Lue myös:

    Uusimmat