Pöllöraati: Kokoomuksen maahanmuutto-ohjelma harppaus perussuomalaisten suuntaan – puolue teki äkkiliikkeen kohusanan käytöstä, koska "säikähti mekkalaa"

10:01
Katso Pöllöraadin keskustelu: Harppasiko kokoomus kohti perussuomalaisia maahanmuutto-ohjelmallaan?

Pöllöraadin mukaan kokoomus siirtyi maahanmuuttopolitiikassaan perussuomalaisten suuntaan.

MustReadin päätoimittaja Anne Moilanen, Helsingin Sanomien politiikan toimittaja Marko Junkkari ja MTV Uutisten politiikan toimittaja Ossi Rajala keskustelivat Uutisaamun Pöllöraadissa kokoomuksen maahanmuutto-ohjelmasta.

Kyseinen maahanmuutto-ohjelma on herättänyt viime päivinä vilkasta keskustelua siitä, onko kokoomus siirtynyt maahanmuuttopolitiikassaan perussuomalaisten suuntaan.

– Samoja elementtejä siinä on kuin perussuomalaisillakin. Kokoomuksen maahanmuutto-ohjelma toteutuessaan tiukentaisi Suomen linjaa. En tiedä voiko se edes toteutua, kun siinä on sosiaaliturvakysymyksissä vähän yhdenvertaisuusongelmaa, Ossi Rajala sanoo.

Marko Junkkarin mukaan kokoomus kompastui täysin omiin jalkoihinsa.

– Minun mielestäni tämä oli kokoomukselta ihan käsittämätöntä sähläystä, Marko Junkkari toteaa.

– Mekkala nousi somessa kantasuomalainen-termin käytöstä ja siitä, että kantasuomalaisten ja maahanmuuttajien sosiaaliturvat olisivat eri tasolla. Kokoomus säikähti mekkalaa ja peruutti sen kantasuomalainen-sanan kohdalla.

Junkkarin mukaan kokoomuksen aiemmissakin maahanmuuttopapereissa on käytetty kantasuomalainen-termiä.

– Sillä kantasuomalainen-keskustelulla peitettiin se, että kokoomuksen eduskuntaryhmä on ymmärtääkseni sitä mieltä, että ihmisiä voidaan kohdella tällä tavalla epätasa-arvoisesti.

Anne Moilasen mukaan kohu liittyy samaan suureen keskusteluun siitä, mikä on kokoomuksen suunta, miten siellä suhtaudutaan maahanmuuttoon ja paljonko niin sanotusti siipeillään perussuomalaisia.

– Tätä ulostuloa ei ole kommentoitu laajasti puoluejohdon taholta. Esimerkiksi Elina Valtonen ja Antti Häkkänen eivät ole kommentoineet vaan eivät ole tavoitettavissa. Markon mainitsema vastuunpakoilu näkyy.

Katso Uutisaamun Pöllöraati-keskustelu kokonaisuudessaan artikkelin yläosassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja