Pöllöraati ihmetteli EU:n voimatekijän idänpolitiikkaa ja kantaa Suomen "Nato-optioon" – "Mika Niikko pyysi, Scholz toimitti"

Pöllöraati: Venäjä vie ja EU vikisee? 10:46
Katso Pöllöraadin keskustelu videolta!

Mikä on Saksan kanta Ukrainan tilanteeseen ja Suomen mahdollisuuteen liittyä Natoon, pohdittiin Uutisaamun Pöllöraadissa.

Keskustelussa nousi esille, kuinka raadin EU:n suurvaltojen Ranskan ja Saksan puheet eivät olleet ihanteellisia Suomelle, ainakaan mitä tulee mahdollisuudesta liittyä tulevaisuudessa Natoon.

Uuden Suomen päätoimittaja Jenni Tamminen kysyi, onko Suomi onnistunut ilmaisemaan muille EU-maille maan aseman ja tarpeet Natoon liittoutumattomana Venäjän naapurina. Politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala Ilta-Sanomistakin nosti esille, että Saksan Olaf Scholzin lausunnot Venäjän Vladimir Putinin tapaamisen jälkeen olivat omiaan luomaan epävarmuutta siitä, piittaako Saksa Natoon liittoutumattomien länsimaiden asioista.

MTV Uutisten politiikan toimittaja Alec Neihum muistutaa, että Scholzin ulkopolitiikka on jo vanhastaan herättänyt paljon kritiikkiä, eikä luultavasti vähiten Ukrainassa. Käytännössä hänen mukaansa tulos oli kuitenkin se, että kun Scholz totesi ettei näe Naton laajentuvan idän suuntaan hänen tai Putinin vaalikaudella. Hänen viestinsä on, ettei hän näe Ukrainan tai Suomen liittyvän Natoon lähiaikoina.

Neihum kiinnitti huomiota siihen, että tällä lausunnolla Scholz käytännössä sanoi juuri sen, minkä sanomisen julkisen toivomisen vuoksi perussuomalaisten Mika Niikko menetti paikkansa ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana.

– Mika Niikko pyysi, Scholz toimitti, Neihum sanoi, kirvoittaen Pöllöraadista mojovat naurut.

Lue myös:

    Uusimmat