Pöllöraadilta karu tuomio Hjallis Harkimon ulosmarssille MTV:n vaalitentistä: "Trump-move"

4:04
Videolla MTV:n politiikan toimittaja Alec Neihum kertoo, miten hän juoksi Harkimon perään tämän lähdettyä tentistä. Helsingin Sanomien politiikan toimittaja Marko Junkkari kertoo myös, minkä mokan MTV tilanteessa teki.

Keskiviikon MTV:n vaalitentin yllättävin käänne oli, kun Liike Nyt -puolueen puheenjohtaja Harry ”Hjallis” Harkimon kävely ulos vaalitentistä. Peliliike ei saanut Pöllöraadilta kummoisia pisteitä.

Helsingin Sanomien politiikan toimittaja Marko Junkkari on sitä mieltä, että Hjallis teki virheen poistuessaan vaalitentistä vähin äänin.

– Sieltä pitää poistua, kun sinulta kysytään jotain, hän ojentaa.

– Pitää odottaa, että kun saa vihdoin sen puheenvuoron ja sitten sanoa, että nyt riittää. Tämä ei nyt mennyt ihan dramaturgian taiteen mukaan, hän vitsailee.

Pettersson: Hjallis toimi kuin Trump

Journalisti-lehden päätoimittaja Maria Pettersson kiinnitti huomiota siihen, että Harkimo on aiemmin kertonut seuranneensa paljon Yhdysvaltain edellisen presidentin Donald Trumpin toimintaa

. Hänestä nyt nähty esitys oli suoraan kuin Trumpin pelikirjasta.

– Tämähän on hyvin "Trump-move". Minua ei huomioida riittävästi, minä juoksen pois, hän luonnehtii.

Politiikan toimittaja Jari Korkki on aiemmin arvioinut, että Harkimon ulosmarssi saattoi olla suunniteltu operaatio huomion saamiseksi.

MTV Uutisten politiikan toimittaja Alec Neihum toteaa, että kyseisen tempun voi käyttää vain kerran. Jatkossa se ei yleisölle enää toimi. Pöllöraadissa pohditaan kuitenkin, toimiko kikka edes yhtä kertaa.

– Hänhän olisi saanut enemmän ääniä puolueelleen jäämällä, mutta enemmän toki ruutuaikaa itselleen, ja ehkä puolueelleen, lähtemällä, Pettersson toteaa.

Videolla Marko Junkkari kysyy myös, sortuiko kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ylimieliseen mokaan Harkimon tapauksessa. Hän myös kertoo, mikä oli MTV:n virhe tilanteessa.

– Parasta TV:tä, hän visioi sopivampaa lopputulosta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja