Mainos

Politiikan korjaussarjan spesiaali: Puoluesihteerivalinnasta iso riita kepun kaljateltassa!

8:04

Erikoisjaksossaan kepun puoluekokoukseen laskeutunut Politiikan korjaussarja päätyi todistamaan kovaa kiistaa keskustan huomisista henkilövalinnoista. Iltalehden Juha Ristamäki ja MTV:n Timo Haapala ovat jyrkän erimielisiä puoluesihteerivaalin tuloksesta!

Korjaussarjan spesiaalijakso pui myös kokoomuksen Lappeenrannan puoluekokouksen äärimmäisen mielenkiintoisen tilanteen.

Ristamäen edustama Iltalehti uutisoi loppuviikosta, että opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) olisi mahdollisesti ostanut puheenjohtaja Alexander Stubbille (kok.) ääniä puheenjohtajavaaliin Petteri Orpoa (kok.) vastaan myöntämällä 14 miljoonaa valtion tukirahaa Tampereen massiiviselle jäähallinhankkeelle.

Kuinka ollakaan, Vonbets –veikkausyhtiö ilmoitti perjantaina muuttaneensa puheenjohtajakisan kertoimia, sillä yhtiön mukaan Pirkanmaalta oli tehty perjantaina kuusinumeroisia vetoja Stubbin valinnan puolesta.

Korjaussarja seuraa Lappeenrannan sotaisaa henkilövääntöä turvassa Etelä-Pohjanmaalla kuin eduskunta talvisotaa Kauhajoella talvella 1939–40.

Sitä Korjaussarja ei tosin malta olla ihmettelemättä, että Stubbin mukaan kyselyssä kokoomuksen piirihallitusten vaikuttajilta on kyse ulkopuolisten vaikutusyrityksistä kokoomuksen pj-valintaan.

Keskustan valinnoista – kuten kerrottu – Korjaussarja nostatti keskenään Taipaleen taisteluihin verrattavan erimielisyyden.

Toimittaja Ristamäki pysyy kannassaan, jonka mukaan maitoyhtiö Arlan hankintajohtaja Sami Kilpeläinen on ennakkosuosikki Timo ”Pappa” Laanisen seuraajaksi –  ja joka tapauksessa toisella kierroksella.

Toimittaja Haapalan kaksari on on Mari Kokko (puoluetoimiston tiedustusvastaava) tai Jouni Ovaska (puoluevaltuuston puheenjohtaja). Kilpeläinen edustaa Haapalan mukaan väärää meijeriä.

Paras voittakoon, kannusti keskustan kaljateltan yleisö.

Korjaussarja onnittelee myös Santeri Alkion syntymäseuduille laskeutunutta entistä raittiuspuoluetta, että kepun kaljateltan ohella limuviinoja ja vahvoja oluita saa kohta myös eteläpohjalaisista kyläkaupoista.

Varoituksen sana isäntänsä puoluekokoukseen päästäneille emännille (tai päinvastoin) kuuluu siitä hyvästä, että iltatilaisuuden musiikista kepun tilaisuudessa vastaa Swingers-yhtye, jonka nimi viittaa Korjaussarjan kieliopintojen perusteella parinvaihtoon.

Kepun riemujuhlasta on vain yksi poissa – Paavo Väyrynen. Kunniapuheenjohtaja löytyy edelleen keskustan korttipakasta, mutta varmaan jo seuraavassa painoksessa on naama mustattu.

SDP:täkään ei unohdeta, vaikka Antti Rinteen johtama puolue kokoustaa vasta helmikuun pakkasilla.

Demarit ovat saaneet omat rivinsä sekaisin jo nyt, vaikka puolueen kannatus alkaa sentään kakkosella. Rinteen horjuttamispyrkimyksistä Korjaussarja epäilee mm. Jutta Urpilaisen (sd.) entistä kampanjapäällikkö Tage Lindbergiä (sd.), jolla on kuulemma vissejä pyrkimyksiä SDP:n jatkuvasti käymistilassa olevassa puoluesihteeripelissä.

Politiikan korjaussarjan spesiaalinumerokin on oivallinen oksanreikä suomalaiseen yhteiskunnan lainalaisuuksiin. Ristamäen ja Haapalan ohella sisällöstä kantavat vastuuta monet puoluekokousedustajat ja se onneton, joka tekeleen netistä jaksaa katsoa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.