Mainos

Politiikan korjaussarja avaa syksyn: Lapselliseksi meni kokoomuksen päivähoitopeli!

7:52

Kehittyvien maakuntien Suomesta kesälomilta palanneet korjaussarjalaiset kummastelevat pääkaupungissa vellovaa ulkopoliittista mittelöä.

Presidentti Sauli Niinistö myllyttää mediaa vääristä tulkinnoista. Kepulaiset ja demarit kilpailevat, kummat ovat enemmän YYA-henkisiä. Kokoomuslaiset mököttävät Nato-tuskissaan. Ainakin ulkopolitiikassa kaipuu punamultaan alkaa olla sitä luokkaa, että innokkaimpia sen kannattajia on Pohjanmaalla jo sidottu puihin.

Tässä saumassa työväenliikkeen terävin kärki, puheenjohtaja Antti Rinne, yrittää asetella askelmerkkejään. Virkayskäisyys oli tiessään, kun Rinne suputteli demarien toiminnanjohtajille, että hänellä riittää taistelutahtoa hakea uutta kautta puheenjohtajana. Ilmoituksen piti tulla elokuun demariristeilyllä, mutta kun tieto vuodettiin julkisuuteen, muuttui ilmoituspäivä marraskuulle.

Tiukan talouden puolue kokoomus rämäytti uuden puheenjohtajansa Petteri Orpon johdolla sellaiset budjettirättingit pöytään, että että. Velkaantuminen vaan jatkuu, eikä siihen luvattua taitetta näy.

Sen sijaan Orpo ja muut kykysatraapit mainostavat, että he kyllä peruisivat päivähoitomaksujen korotukset. Korjaussarja antaa tälle toiminnalle arvosanan ”lapsellinen”: se on sitä, kun heitellään ilmaan ehdotuksia, jotka hallituskumppanit joutuvat ampumaan alas ja kantamaan vastuun kansalaisten silmissä.

Kaikkien lapsiperheiden ystävään Kelaan etsitään uutta pääjohtajaa. Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula (kesk) ehti jo kieltäytyä kisasta, koska hän ei tällaisiin poliittiseen virkanimityspeleihin lähde.

Jep jep, tuumaavat maalaiselämän karaisemat korjaussarjalaiset. Aula näyttää vain tehneen välttämättömyydestä hyveen. Kun selvisi, että ykkösehdokas uudeksi pääjohtajaksi on pääministeri Juha Sipilän (kesk) valtiosihteeri Paula Lehtomäki (kesk), on mukavampaa jäädä odottelemaan seuraavaa kepulaista läänitystä (kesk) kuin hävitä puoluesisarelle.

Sote-asioiden ylipäällikkö, Hollolan kaunosielu Juha Rehula (kesk) ei voi Kelaan nousta, hänellä ei riitä koulutus. Tahtoa nousta paalupaikalle pitkienkin jonojen takaa ei Rehulalta sinällään puutu: se nähtiin Tampereen yössä, missä ainakin kovasti Rehulan näköinen mies kiilasi suoraan letkan kärkeen nakkikioskilla.

Tukholmasta kotiin kutsutun suurlähettiläs Jarmo Viinasen touhuilu on ilmeisesti ollut sitä sorttia, että Korjaussarja uumoilee Viinasen käyneen Linnan vuosinaan läpi ns. Tarja Halosen Käyttäytymisakatemian. Niitä oppeja soveltaen saattaa nykypäivänä tulla virkamiehelle lähtö jopa ulkoministeriöstä.

Politiikan korjaussarja on digitaalisessa muodossa nautittava tuote, jonka jälkivaikutuksia ei ole tutkittu ja ne ovatkin käyttäjän vastuulla. Ohjelman suunnittelemattomuudesta vastaavat MTV:n Timo Haapala ja Iltalehden Juha Ristamäki.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.