Mainos

Politiikan korjaussarja onnittelee Sipilää: Kepu kahmii huippupaikat!

8:49

Korjaussarja kokoontui kesätauon jälkeen ensimmäistä kertaa eduskunnan kuppilassa. Tapaamisen pääaiheeksi nousi Juha Sipilän johtaman Suomen Keskustan itselleen junailemat virkanimitykset, jotka ovat uuden poliittisen historian ennätystasolla.

Kepu pettää aina!

Tuollaisen viisaudenhan kuulee poliittisilta vastustajilta tämän tästä, mutta se nyt ei todellakaan pidä paikkaansa, Korjaussarja sen tietää jos joku: Kepu ei petä koskaan.

Puheenjohtaja Sipilä lupasi, ettei keskusta sorru enää milloinkaan poliittisiin virkanimityksiin, ja lupauksen mukaisesti kepu onkin junaillut niitä ennätystahtiin.

Elinkeinoministeri Olli Rehniä (kepu) istutetaan Suomen Pankin johtokuntaan ja Erkki Liikasen (remari) seuraajaksi pankin pääjohtajaksi. Edellinen pankin kepulainen pääjohtaja oli muuten Ahti Karjalainen, mutta se siitä.

Kelaan Liisa Hyssälän (kepu) seuraajaksi kepu ajaa salakepulaista, Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtajaa Elli Aaltosta (salakepu). Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen (kepu) istutettiin Kuntien eläkevakuutuksen Kevan johtoon ja Kietäväisen paikalle Kuntaliiton varatoimitusjohtajaksi nostettiin entinen kepupolitrukki Timo Reina (kepu).

Onneksi kepu lupasi vaalien alla senkin, että koulutuksesta ei ainakaan leikata.

Kulisseissa – varsinkin turvallisuuspolitiikan kulisseissa, Naton pelossa – kepu ja SDP junailevat puolestaan punamultahallitusta. Mäntyniemen isännän Sauli Niinistön ei tarvitse kohta enää johtaa ulkopolitiikkaa kuin kulmakarvoja kohauttelemalla, sen verran tiukassa ruodussa punamullan parhaat pojat ja tytöt seisovat.

Samaan aikaan remareissa käy puheenjohtajapeli kuuma kuin hellakoukku, huolimatta hetkellisestä gallup-noususta.

Korjaussarjalla on ratkaisu SDP:n johtajaongelmaan. Uusi puheenjohtaja voisi olla kolmipäinen mutaatio, jolla olisi Rinteen, Eero Heinäluoman ja Timo Harakan päät. Ratkaisu on luonteva, sillä kyseinen mutaatio kirjoitti jo Rinteen laivaseminaaripuheen, joka jäi kaikkien mieleen siitä, ettei puheesta jäänyt mitään mieleen.

Vuoden marttyyripalkinnon Korjaussarja ojentaa demarien Jutta Urpilaiselle. Antti Rinteelle puheenjohtajavaalin hävinnyt Urpilainen on mököttänyt siitä lähtien. SDP:n eduskuntaryhmän kokouksissa Rouva Unelmahötöksikin mainittua Urpilaista ei ole näkynyt yli vuoteen – tosin totuuden nimissä pitää sanoa, että viime ajat hän on ollut mammalomalla.

Politiikan korjaussarja on MTV:n Timo Haapalan ja Iltalehden Juha Ristamäen digiaallon harjalla ratsastava puoli-dokumentaarinen videotuote, jonka sisällön tarkasteluun tarvitaan vähintään medialukutaidon peruskurssi.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.