Mainos

Politiikan korjaussarja: Kepu ei tunne kohu-Berneriä – mutta kuka petti Hjalliksen?

6:51

Päähallituspuolue keskusta on Korjaussarjan tietojen mukaan hätää kärsimässä puolustaessaan oman puolueensa liikenne- ja viestintäministeriä Anne Berneriä (kesk.) tupailloissa ja maakuntatapaamisissa ja maamiesseurojen vuosikokouksissa.

Korjaussarjan tietojen mukaan erityisen vaikeaa Bernerin aseman hahmottaminen johtavana maakunnallisena liikennepoliitikkona on Iisalmen Kirman kylässä, tuolla kaukaisessa Ylä-Savossa, jossa pitkospuut ovat yhä tutumpi liikennepolitiikan muoto kuin Bernerin ajama digiloikka.

Sattumoisin samassa kylässä asuu keskustan pääideologi, valtiotieteiden tohtori, ex-puoluesihteeri ja moninkertainen ministeri Seppo Kääriäinen.

– En tunne koko ihmistä kuin ulkonäöltä, tiedetään Kääriäisen parkaisseen, kun häneltä kysyttiin luonnehdintaa Berneristä, tuosta helsinkiläisen sisustusyhtiön keulakuvasta, joka päätyi RKP:n ja kokoomuksen kautta Suomen johtavaksi ulkoistajaksi keskustan riveihin.

Jaakonsaarelle tunnustus

Demarien europarlamentaarikolle Liisa Jaakonsaarelle Korjaussarja myöntää puolestaan Väinö Tanner -mitalin siitä hyvästä, että Jaakonsaari haukkui oman sosialidemokraattisen äitipuolueensa, koska se rökittää Berneriä Jaakonsaaren mukaan vain siitä syystä, että tämä on rikas nainen.

Bernerin hankkeiden todellisia vaikutuksia ei tiedä Berner itsekään. Jos liikenneväyliä ryhdytään yhtiöittämään niin sanotulla Finavia-mallilla, se tarkoittaa, että ruuhka-Suomen asukkaiden tienkäyttömaksuilla hoidetaan kaikkien kepulaistenkin kuntien pikkutiet.

Sama meininki on vallalla Bernerin sosionomiystävän, ministeri Juha Rehulan touhuissa. Kun maaseudun talousvaikeuksissa rypevät kunnat eivät enää itse maksa sote-menojaan, saavat kasvukeskusten asukkaat maksaa nekin viulut.

Kokoomuksessa puhuttavat Hjallis ja Stubb

Liikennepolitiikan ohella Korjaussarjan äijiä kiinnostaa yhä myös kokoomuksen pj-tilanne liki sairaalla tavalla.

Korjaussarja oli pannut merkille, että Ylen tuoreessa kyselyssä pj. Alexander Stubb ei saanut käytännössä minkäänlaista tukea.

Se ei kyselyssä yllättänyt, vaan se, ettei kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimo saanut eduskuntaryhmästä kuin yhden (1) tukiäänen. Nyt eduskunnassa pohditaankin, kumpi on menettänyt luottamuksensa Hjallikseen

– Hjallis itse, vai Vaasan vaalipiirin kansanedustajakohokas Susanna Koski.

Eduskunnan käytävillä harppoi myös eräs entinen kokoomuksen kansanedustaja, joka kertoi tulleensa paikalle ”kaatamaan puheenjohtajaa”. Haaveet Stubbin poistamisesta ykköspaikalta elävät edelleen, ainakin hieman varttuneempien miesporvarien keskuudessa.

Politiikan korjaussarja on eskapistinen yhteiskunnallinen tarkkailuraportti viikon poliittista väännöistä maassamme. Sen sisällöstä vastaavat (ei ne mitään vastaa – latojan huomautus) Iltalehden uutispäällikkö Juha Ristamäki ja MTV:n uutisten politiikan ja talouden päällikkö Timo Haapala ja mahdollinen lukija ja katsoja. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.