Mainos

Politiikan korjaussarja paljastaa: Kepu haluaa lopettaa Ransu-koiran eli Ylen Kakkosen

6:34

Politiikan korjaussarja paljastaa, millaiset jättileikkaukset keskusta haluaa tehdä Yleisradioon. Varsinainen paljastus on myös ministeri Alexander Stubbin (kok.) rahantekokone: kahisevaa uppoaa liki miljardi  turvapaikkakriisiin, mutta Stubbin budjetin raamit jököttävät paikoillaan kuin pee Junttilan talon seinässä.

Korjaussarjalaiset ovat vallan käytävillä kuulleet aina yhtä varteenotettavia huhuja siitä, miten keskusta haluaa leikata Yleä. Leikkuriin on menossa 25 prosenttia, mikä tekee rahassa noin 125 miljoonaa euroa.

Maakuntaradioihin poliitikot eivät tietenkään halua puuttua, koska jonkunhan pitää levittää eetteriin erityisesti kepupäättäjien viisauksia.

Sen sijaan TV2 on tulilinjalla. Nyt loppuu pilttien Pikku kakkonen ja Ransu-koiran venekin myydään, mikäli se on keskustasta kiinni.

Kepun mediastrategia noudattaa Matti Vanhasen (kesk.) vanhaa taktiikkaa: ei järjellä, vaan tunteella. Edellisen kerran Vanhanen halusi nostattaa vuonna 2009 vaalirahoituskohun keskellä lehdistön alv:n pilviin, koska lehdistö ei ollut muistanut kohdella keskustaa sen vaatimalla kunnioituksella.

Korjaussarjan äijät ovat seuranneet kauhunsekaisella tunteella myös valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) puheita maanmuuttokustannusten upottamisesta budjettikehykseen.

Stubbin mukaan kohta miljardiin nousevat maahanmuuttomenot voidaan ujuttaa budjetin kehyksiin muiden neljän miljardin sopeutusten kanssa. Kyseessä on huikea taikatemppu, sillä kymmeneen prosenttiin budjetin loppusummasta nouseva sopeutustarve ei ole keneltäkään eikä mistään muualta pois.

Ei siis hätää, eläkeläiset ja lapsiperheet! Ei tule leikkauksia teille! (Uskokaa, jos lystäätte...)

Korjaussarjan tutkivat journalistit selvittivät myös, miksi Elinkeinoelämän keskusliitto EK ei jatkossa tee tulopoliittisia kokonaisratkaisuja. Syyksi on paljastunut, että EK:n tiedotuksen vahva mies, tuo Lappajärven lahja työmarkkinajärjestelmälle, Tapani Jylhä on jäämässä eläkkeelle maaliskuussa.

Toimitusjohtaja Jyri Häkämiehen ja työmarkkinajohtaja Ilkka Oksalan uskottavuus ei tupoihin jatkossa riitä sen paremmin kuin EK.n hallituksen hempeän vuorineuvoskaartinkaan. Korjaussarja ihmetteleekin, ettei Jylhä ole vielä loppukautensa aikana erottanut toimitusjohtaja Häkämiestä.

Tämä ja paljon muuta löytyy Politiikan korjaussarjan puoliasiallisesta nauhoitteesta. Rainan tuotannosta vastaavat MTV:n politiikan ja taloustoimituksen päällikkö Timo Haapala ja Iltalehden uutispäällikkö Juha Ristamäki. Vastuu ohjelman tulkinnoista, kuten nykyään kuuluu todeta, on osin myös kuulijalla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.