Politiikan korjaussarjan raju paljastus: Soini oli lentää kaaressa ulos hallituksesta!

8:10

Nyt Korjaussarjalla on oikein politiikan uutispaukku: Timo Soinille ja persuille meinasi käydä kylmät liikennekaarisuhmuroinnissa. Pääministeri Juha Sipilältä (kesk.) paloi pinna asioista pihalla olleen Soinin vetkuiluun ja hän osoitti Soinille jo ovea hallituksesta.

Ja tarina jatkuu:

Eihän Soini tietenkään mihinkään lähtenyt, kun edessä oli ulkoministerille niin mukava ja mahtiponteva matka YK:n yleiskokoukseen New Yorkiin.

Eli Soini ja PS hyväksyivät liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) valmisteleman liikennekaaren takseineen päivineen kovasta etukäteisuhosta huolimatta Sipilän, Soinin ja Petteri Orpon (kok.) trion kokouksessa. Julkisuuteen asiat selvitteli aina vetävällä rautakankiotteellaan Soinin asemesta lopulta puolustusministeri Jussi Niinistö (ps).

Joka tapauksessa fiilis hallituksessa ei ole paras mahdollinen. Kokoomus ja kepu panettelevat toisiaan joka nurkan takana ja Soinin perehtymättömyys ja  ylimieliseksi tulkittu myöhästely hallituksen neuvotteluista heikentää tunnelmaa entisestään.

Ensi kesän kuninkuusraveissa Soini saa joka tapauksessa selitellä taksisuhareille, että jatkossa taksiluvan saa kuka tahansa ja alan keskiansiot eivät ainakaan nouse, kun kilpailu tekee tehtävänsä PS:n suojeluksessa olleen ammattikunnan riveihin. Mallia tulevasta Soini saanee tällä viikolla Isossa Omenassa, jossa pakistanilaiset taksikuskit painavat kolmetoistatuntisia työpäiviä kuusi kertaa viikossa.

Korjaussarja onnittelee myös rouva Berneriä: tieto liikennekaarisovusta tuli juuri sopivaan saumaan keskelle Finavia-kohua. Pääministeri Sipilän hiiltyminen Soinille ei sekään tullut ihan yllättäen: Bernerin ajamat hankkeet ovat olleet lähellä Sipilän sydäntä.

Berner niittää mainetta muutenkin hallituksen ainoana miehenä sitten Marjatta Väänäsen (kesk.):  kun Berner puristaa kättä, heikoimmat pyörtyy ja muilta menee taju.

Maataloustuottajain keskusliitossa MTK:ssa kuohuu. Nykyisen puheenjohtajan Juha Marttilan toiminta muun muassa organisaatiouudistuksissa ja tuottajain puolustamisessa on herättänyt kovaa kritiikkiä. Nyt Marttila on Korjaussarjan tietojen mukaan saamassa vastaehdokkaan marraskuun puheenjohtajavaaliin: entinen maitoasiamies ja nykyinen Yaran johtaja Tero Hemmilä on haastamassa Marttilan.

Korjaussarjan suositussa ulko-ja turvallisuuspoliittisessa osiossa erikoismaininnan saa vihreiden Ville ”minäminä” Niinistö, joka Helsingin Sanomissa viime sunnuntaina kertoi olevansa Suomen johtavin ulko- ja turvallisuuspolitikan ajattelija.

Vai joutavin?

Politiikan korjaussarja on suomalaisen kahden miehen diskurssijournalismin suunnannäyttäjä, jonka objektiivisesta otteesta vastaavat MTV:n Timo Haapala ja Iltalehden Juha Ristamäki, lukijan/katsojan vastuullista tukea unohtamatta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja