Mainos

Politiikan asiantuntijat ruotivat Stubbin päätöstä: "Miksi rivikansanedustajuus olisi huono vaihtoehto?"

9:13

Kokoomuksen Alexander Stubb ilmoitti eilen, ettei ota ulkomaankauppaministerin salkkua vastaan. Hän sanoi jatkavansa kokoomuksen kansanedustajana. 
Stubb sanoi, että kokee voivansa palvella Suomen kansaa paremmin kansanedustajana. Politiikan asiantuntijat ruotivat MTV:n Huomenta Suomessa Stubbin päätöstä.

Helsingin Sanomien päätoimittaja Päivi Anttikoski ihmettelee, miksi Stubbin valitsema rivikansanedustajuus olisi lainkaan huono vaihtoehto. Hänen mielestään kansanedustajana Suomea voi palvella erittäin hyvin. 

– Mun mielestä toi kysymys on jo vähän sellainen, että ikään kuin se rivikansanedustajuus ei olisi yhtään mitään. Musta se on ihan arvokas paikka ja kansanedustajana voi palvella ihan hyvin Suomea. Eduskuntaan pyrkii aikamoinen joukko ihmisiä ja vain parisataa valitaan. Ehkä Stubb haluaa katkaista meidän politiikassa olevaa häviämisen kulttuuria. Ikään kuin se olisi jotenkin noloa, että minä tästä siirryn puheenjohtajuudesta kansanedustajaksi. Stubb haluaa näyttää, että sen jälkeen voi ihan hyvin jatkaa ja miettiä rauhassa, mitä tekee, Anttikoski sanoo.

7:05

Viestinnän tekijä Eeva Lehtimäki viestintätoimisto Ellun Kanoista puolestaan ei usko Stubbin jäävän pitkäksi aikaa politiikkaan. Hänen mielestään kansanedustajuus on tiettyyn rajaan asti Stubbille uskottava paikka. 

– Sanotaan, että Stubb on niin sanotusti siirtomarkkinoilla eli en usko, että hän jää pysyvästi politiikkaan. Stubb etsii varmaankin kansainvälisiä tehtäviä, yliopistotehtäviä tai sitten jotakin kiinnostavampia tehtäviä suomalaisessa politiikassa. Toistaiseksi hän on uskottavasti kansanedustajana, Eeva Lehtimäki kommentoi.

Stubb teki MTV uutisten politiikan toimittaja Vesa Kallionpään mielestä välttämättömyydestä hyveen kieltäytyessään tarjotuista paikoista hallituksessa.

– Ei siitä olisi tullut mitään, että entinen puheenjohtaja pyörii nurkissa. Stubb esiintyy myös hyvänä häviäjänä ja se on hyvä asia, että vaikka mielessä myllertää niin ei ulospäin rupea kiukuttelemaan. En myöskään usko, että Stubb vanhenee eduskunnassa kovinkaan kauaa. Kyllä hänelle löytyy joku tehtävä, enkä usko, että hän istuu siellä vaalikautta loppuun, MTV Uutisten politiikan toimittaja Vesa Kallionpää arvioi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.