Mainos

Puoluetoverit: Halla-aholla on syynsä vältellä haastatteluja

8:04

Perussuomalaisten johtopaikoille pyrkivät kansanedustajat sanovat, että Jussi Halla-Aholla on syynsä miksei hän anna haastatteluja puheenjohtajakisaan lähtemisestä.

Halla-aho kertoi asiasta eilen poikkeuksellisella tavalla: 18 minuutin videolla Youtubessa. Hän kirjoitti Facebookissa, ettei maanantaina vastaa kysymyksiin, jotka koskevat hänen lähtöään puheenjohtajakisaan.

Itsekin perussuomalaisten puheenjohtajaksi pyrkivä Veera Ruoho arveli MTV:n Huomenta Suomessa, että Halla-ahon sanomisten vääristely on yksi syy vältellä mediaa.

– En tunne häntä henkilökohtaisesti niin hyvin, mutta ehkä hänellä on syynsä siihen tapaan (miten hän suhtautuu mediaan). Ehkä ne ulostulot ovat olleet sellaisia, että vääristellään joitakin sanomisia. On vaikea nähdä, että Halla-aho olisi oikeasti rasisti, Ruoho sanoi.

Halla-ahon henkilökohtaisesti tunteva, puolueen varapuheenjohtajaksi pyrkivä kansanedustaja Juho Eerola puolestaan vetosi Halla-ahon kiireisiin. Hän lisäsi myös, että jos toimittajat pitävät Halla-ahoa hankalana, niin tunne saattaa olla molemminpuolinen.

– En epäile etteikö hän tarpeen vaatiessa voisi tähänkin ohjelmaan tulla, mutta hän on hyvin kiireinen henkilö. Hän on edelleen europarlamentaarikko, ja niitäkin tehtäviä täytyy hoitaa.

Sekä Ruoho että Eerola ovat vakuuttuneita, että puheenjohtajaksi valittava pystyy luomaan oman linjansa puoluetta 20 vuotta luotsanneen Timo Soinin jälkeen. Veera Ruoho totesi, että puolueen on aika uudistua.

– Ei ole huolta varmasti Soinillakaan. Näissä kilpailuissa on hyvänä puolena se että, kilpailun voittaa aina suomalainen, ja kaiken lisäksi perussuomalainen. Nyt on aika puolueen uudistua, ja se tulee tapahtumaan kun uusi puheenjohtaja astuu toimeen.

Juho Eerola on samoilla linjoilla.

– En epäile etteikö saappaille löydy täyttäjä, mutta toisaalta onko pakko löytyä juuri niille saappaille täyttäjä. Ei kukaan voi ketään korvata. Timo Soini on erinomainen ulkoministeri, mutta uusi puheenjohtaja voi olla jollakin muulla tapaa erinomaisen hyvä.

Perussuomalaiset valitsevat uuden puheenjohtajan puoluekokouksessa kesäkuussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.