Mainos

"Poliitikoilla on vihamiehiä omassakin puolueessa"

Kansanedustaja Toimi Kankaanniemen(ps) yksityiset Facebook-viestit ovat saaneet aikaan melkoisen kohun. Turun yliopiston erikoistutkija Erkka Railo sanoo, että Kankaanniemen seksiviestien vuotajaa ja motiiveja on mahdoton arvioida, mutta ei ole poissuljettua, että joku teki sen tarkoituksenaan esimerkiksi vahingoittaa edustajan uraa.

Kankaanniemi on hyvin pitkän linjan poliitikko. Hän toimi aikaisemmin mm. kristillisdemokraattien puheenjohtajana. Perussuomalaisiin hän liittyi 2013, erottuaan kristillisten riveistä joitain vuosia aiemmin.

– On hyvin tyypillistä, että tällaisiin skandaaleihin liittyy sellainen piirre, että ne tiedot, jotka tulevat julki, niitä ei voi tulla julki muuten, kuin lähipiiristä tai puolueen sisäpiiristä. Se muistuttaa siitä, että poliitikoillakin on suoraan sanottuna ilmeisesti vihamiehiä omassakin puolueessa.

Kankaanniemi on nostettu esiin mm. perussuomalaisten ministerinpaikoista puhuttaessa.

Sosiaalisen median roolia politiikassa pitkään tutkinut Railo sanoo Mtv Uutisten haastattelussa, että edelleen on poliitikkoja, jotka eivät ole täysin sisäistäneet sitä, että esimerkiksi Facebook-viestit voivat olla hyvinkin julkisia ja niistä voi tulla hyvinkin nopeasti isoja kohuja.

Railo muistelee Julkisen sanan neuvoston linjanneet, että jos viestillä on yli kymmenen näkijää, se on julkinen.

– Tässä onkin sellainen varoituksen sana poliitikoille, että kannattaa tarkkaan miettiä, mitä sosiaalisessa mediassa laukoo. Sanomisia voidaan käyttää poliitikkoa vastaan hyvinkin nopeasti.

 

 

 

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.