Poliisiylijohtaja joukkosurmista: Vain ajan kysymys, koska Suomessa tapahtuu

Poliisikunnan tulevat haasteet 24:48

Studio55.fi-lähetyksessä vieraillut poliisiylijohtaja Mikko Paatero sanoi, että Suomi ei voi säästyä terroritekojen kaltaisilta tapahtumilta.

Pian eläkkeelle jäävä Mikko Paatero sanoo, että Suomi on säästynyt lähes seitsemän vuoden ajan Kauhajoen kouluampumistapauksen kaltaisilta tragedioilta.

– Vaikka en halua maalata mitään mustia kuvia, on kysymys vain ajasta, koska tapahtuu jotakin Suomessakin. Ei voi olla niin, että Suomi säästyy sellaisilta asioilta, jotka kaikki muut Pohjoismaat ja muut maat ovat viime vuosina saaneet kokea.

Paatero sanoo, että esimerkiksi viime viikolla Tunisiassa tapahtuneiden terrori-iskujen kaltaisia tekoja on haastava ehkäistä.

– Todennäköisyys on, että niitä tapahtuu jatkossa, koska niitten tekijöitä tuntuu tulevan koko ajan lisää. Niitä, jotka haluavat tappaa ihmisiä. Eikä pelkästään terrorismin alla, vaan muuten. Jollakin tavalla sairaitten ihmisten ajattelua, että he haluavat. Esimerkiksi meillä on ryhmittymää, joka haluaisi tehdä pahempia tekoja kuin kouluammunta, eli tappaa enemmän ihmisiä kuin kouluammuntatapahtumissa.

Jatkuuko Paateron mielestä kansalaisten poliisiluottamuksen mureneminen Aarnio-tapauksen jatkuessa? Kuinka Paatero kommentoi kansainvälisen yhteistyön merkitystä poliisiylijohtajan toimessa? Katso koko lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat