Poliisit: Resurssipula vaarantaa työturvallisuutemme

Helsingissä mieltään osoittaneet poliisit muistuttivat, että resurssit ovat poliiseille myös turvallisuuskysymys, sillä suinkaan aina poliisin asiakkaat eivät suhtaudu heihin hyväntahtoisesti.

Senaatintorilla hernekeittoa särpineitä ja poliisisoittokunnan soittoa kuunnelleita mielenosoittajia puhutti etenkin eilen Salon Halikossa sattunut tapaus, jossa aseistautunut mies ampui useita laukauksia paikalle hälytettyä poliisipartiota päin. Poliisiautoon tuli useita luodinreikiä, mutta autossa olleet poliisit eivät haavoittuneet.

– Yksittäisen poliisipartion voi olla vaikea hoitaa tällaista tapausta taktisesti ja työturvallisuuden kannalta oikein, Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen erikoisylikonstaapeli Jukka Karhu sanoi STT:lle.

Karhu pitää huonona myös kehityssuuntaa, jossa liikenteenvalvontaa siirretään yhä enemmän kameroiden – eli niin sanottujen peltipoliisien – hoidettavaksi.

– Tällöin poliisin antama palaute virheellisestä toiminnasta jää antamatta ja liikennesakosta tulee verotustyyppinen toimenpide. Tätä me emme halua. Kansalaisten turvallisuutta on ylläpidettävä sillä inhimillisellä otteella, minkä vain oikea poliisi voi antaa.

Lue myös:

    Uusimmat