Poliisin vanha tuttu pakeni autolla yli kahtasataa ja jäi kiinni puupinosta Lahdessa

Entuudestaan poliisille tuttu kuljettaja pakeni poliisia hurjin nopeuksin Lahdessa torstaina.

Iltapäivällä neljän aikoihin partio havaitsi Hollolassa valtatie 12:lla Lahtea kohti ajavan ajoneuvon, jota kuljetti poliisin hyvin tuntema ajokortiton 35-vuotias mies.

Asiasta ilmoitettiin toiselle partiolle, joka näköyhteyden saatuaan lähti ajoneuvon perään, Hämeen poliisi kertoo tiedotteessa.

– Pysäytettävän auton kuljettaja havaitsi poliisiauton kääntyvän peräänsä, ja alkoi kiihdyttämään voimakkaasti karkuun. Kolmas poliisipartio sai mitattua pakenevalle nopeudeksi 215 km/h, kun kyseisellä tieosuudella on nopeusrajoitus 80 km/h.

Pakeneva auto nousi Jokimaan rampista, jolloin poliisi menetti näköyhteyden.

Poliisi löysi kuitenkin auton tyhjänä Vinssikadulta ja kuljettaja nähtiin kävelemässä aidattua tehdasaluetta kohti. Tuolloin mies havaitsi poliisit ja otti jälleen jalat alleen.

– Mies löytyi piiloutuneena tehdasalueelta puupinon päältä, josta hänet otettiin kiinni, poliisista kerrotaan. 

Mies puhalsi alkometriin nollalukemat, mutta huumepikatestistä hän kieltäytyi. Hänet kuljetettiin verikokeisiin ennen poliisivankilaan viemistä. Auton takakontista takavarikoitiin varastetuiksi epäiltyjä sähkötyökaluja.

Poliisin mukaan mies on jäänyt viimeisen vuoden aikana kiinni kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta 21 kertaa ja päihteet ovat liittyneet lähes jokaiseen kiinnijäämiseen.

Lue myös:

    Uusimmat