Mainos

Kaahasi poliisia karkuun hurjaa ylinopeutta – rattijuopon matka päättyi itse aiheutettuun auton hajoamiseen

Kärkölässä Hämeessä poliisi jahtasi eilen henkilöauton kuljettajaa, joka ei pysähtymiskäskystä perustanut. Rattijuopon matka päättyi vasta, kun hän oli itse vaurioittanut kulkuneuvonsa ajokelvottomaksi.

Poliisi antoi autoilijalle pysäytysmerkin myöhään eilen illalla Järvelän S-marketin luona. Kuljettaja ei siitä kuitenkaan piitannut, vaan kaahasi eteenpäin kiihtyvällä vauhdilla. 

Hähkäniementielle päästäessa vauhtia oli yli 100 kilometriä tunnissa, kun nopeusrajoitus alueella oli 40 kilometriä tunnissa. Tämän jälkeen takaa-ajo suuntautui 54-tielle, jossa 100 kilometrin nopeusrajoitusalueella pakeneva ajoi yli 150 kilometriä tunnissa.

Toinen poliisipartio sulki pakenevalta yhden ajokaistan, mutta ajoneuvo ohitti poliisipartion hiljentämättä toista kaistaa käyttäen.

Poliisipartio sai näköyhteyden pakenevaan Järveläntiellä auton ajaessa kohti Kärkölän kirkkoa kun auton vauhti hiipui ja se pysähtyi linja-autopysäkille.

Alkometriin autoa kuljettanut parikymppinen mies puhalsi 0.44 milligrammaa litrassa eli noin promillen verran.

Pysähdykseen ja vauhdin hiipumiseenkin oli selkeä syy, sillä kuljettaja oli osunut takaa-ajon aikana keskikorokkeesseen, jolloin auton vasen eturengas, vanne ja ripustukset olivat rikkoontuneet.

Mies vietiin Lahden pääpoliisiasemalle epäiltynä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta ja liikennerikkomuksesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.