Poliisilla pitkä takaa-ajo Lahden yössä – hurjasti kaahannut kuski paljastui poliisin vanhaksi tutuksi

Poliisia pakoon lähtenyt mieskuski kaahasi holtittomasti ja rajua ylinopeutta Lahden yössä.

Hämeen poliisilla oli viime yönä takaa-ajotilanne Lahdessa. Tilanne sai alkunsa, kun poliisi yritti pysäyttää henkilöautoa tarkastusta varten Mukkulassa. Autoa ajoi noin 30-vuotias mies, joka tiedettiin kortittomaksi kuskiksi.

Poliisipartion kytkiessä pysäytysvalot päälle, lähti kuljettaja pakenemaan poliisia. Takaa-ajon aikana kuljettaja ajoi muun muassa useita kertoja kevyenliikenteen väylällä, päin punaisia liikennevaloja sekä vastaantulevien kaistalla. Jotain pakenevan auton nopeudesta voi päätellä siitä, että takaa-ajavan poliisiauton huippunopeus oli korkeimmillaan 123 kilometriä tunnissa.

Ajaessaan Timonkatua Vanhatielle asti, menetti partio näköyhteyden autoon. Lyhyen etsinnän jälkeen sekä kuski että auto kuitenkin löytyivät.  

Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Autoon oli myös kiinnitetty siihen kuulumattomat rekisterikilvet, eikä auton omistussuhdekaan ollut selvä.

Mies on myös jäänyt 34 kertaa vuoden sisällä kiinni kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja suurimpaan osaan kiinnijäämisiin on liittynyt myös huumeet.

Lue myös:

    Uusimmat