Mainos

Erikoinen näytelmä Lahdessa: Kymmenettä kertaa vuoden sisään kortitta ajanut huumekuski yritti anastaa polttoainetta ja kiipesi liikkuvan auton takapenkille

Epäilty huumekuski jäi eilen Lahdessa poliisin haaviin erikoisella tavalla.

Poliisi sai alun perin ilmoituksen autosta, johon oli havaintojen mukaan tankattu polttoainetta maksamatta Mukkulassa. Poliisipartio tapasikin noin kello 16 aikaan Uudenmaankadulla auton, jota sopi hätäkeskusken kautta tulleeseen ilmoitukseen.

Pakeni kevyenliikeenteen väylälle

Poliisipartio laittoi partioautonsa hälytyslaitteet päälle ja lähti seuramaan autoa. Kun autoa ajanut nuorehko mies huomasi poliisit, hän kiihdytti vauhtia ja pyrki poliiseilta pakoon.

Hän kääntyi ensin Uudenmaankadulta Huovilankadulle ja Kaarikadun risteyksen jälkeen ajautui vastaantulevien kaistan yli kadun vieressä kulkevalle kevyenliikenteen väylälle. Sitten auto kääntyi Helkalankadulle poliisien seuraamana. Helkalankadulla auton vauhti hidastui ja poliisipartio pääsi auton lähelle.

Päästyään riittävän lähelle poliisit näkivät autoa ajaneen miehen siirtyvän auton takapenkille ajoneuvon ollessa vielä liikkeessä. Auton vauhti kuitenkin pysähtyi pian, ja poliisi otti takapenkiltä kiinni 24-vuotiaan miehen, jota epäillään kuljettajaksi.

Pikatesti näytti positiivista amfetamiinille

Poliisi puhallutti miehen ja tulos näytti nollaa. Huumepikatesti sen sijaan näytti positiivista tulosta muun muassa amfetamiinille.

Miehellä ei myöskään ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta – eikä tämä ollut ensimmäinen kerta. Hän oli poliisin mukaan nimittäin syyllistynyt kortitta ajamiseen vuoden sisään jo kymmenen kertaa.

Poliisi tutkii rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja näpistyksenä. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja