Mainos

Poliisin valeostojen laillisuus jälleen selviteltävänä

Valtakunnansyyttäjänvirasto on määrännyt Espoon syyttäjän tutkimaan, onko syytä epäillä, että keskusrikospoliisin huumerikososastolla olisi syyllistytty törkeisiin huumausainerikoksiin ja tahallisiin virkarikoksiin.

Asian uutisoineen Iltalehden mukaan taustalla on helsinkiläisen asianajajan päämiehensä puolesta tekemä tutkintapyyntö. Siinä mainitaan nimeltä kymmenen KRP:n huumerikosyksikössä työskennellyttä tutkijaa ja kolme päällikkötason poliisia, muun muassa yksikön päällikkö.

Kyse on IL:n mukaan siviilihenkilön käytöstä huumeiden valeostajana. Tapaukset ovat jo melko vanhoja, sillä ne ajoittuvat 1990-luvun loppupuolelle.

Kihlakunnansyyttäjä Tapio Mäkinen vahvisti STT:lle saaneensa asian työpöydälleen. Hän sanoi ratkaisevansa syksyn kuluessa, ylittyykö tutkintakynnys.

Mäkisen mukaan tapaukset ovat yli kymmenen vuoden takaisina täysin eri aikakaudelta kuin muut KRP:n ja Helsingin ja Vantaan poliisin toimista meneillään olevat tutkinnat. Kun tapahtumista on näin kauan, tutkintakynnyksen ylittymisen ratkaisemiseen vaaditaan hänen mukaansa erityistä harkintaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.