Poliisin tietoon useita verkkohuijauksia – virkavallalta kolme ytimekästä vinkkiä epävarmoihin tilanteisiin

12:40
Nettihuijaukset nyt ennätysmäärissä – varo näitä huijausyrityksiä.

Oulun poliisilaitos varoittaa pankin nimissä tehdyistä verkkohuijauksista ja kehottaa olemaan tarkkana.

Oulun poliisilaitoksen alueelta on tullut viikonlopun aikana poliisin tietoon useampi tapaus, jossa on pankin valesivun kautta huijattu tai yritetty huijata rahaa.

Poliisin mukaan verkkosivusto saattaa näyttää erehdyttävästi täysin aidolta pankin sivustolta. 

– Tarkista, että hoidat pankkiasioista varmasti oikean sivuston kautta.  Erityisesti kannattaa tarkistaa osoitteen oikeellisuus, jos menet pankin sivuille hakukoneen kautta, poliisi ohjeistaa. 

Paras keino ehkäistä rikoksia on levittää tietoisuutta huijauksista ja keskustella asiasta oman lähipiirin kanssa, poliisi muistuttaa. 

– Jos herää epäily siitä, että on joutunut huijatuksi, on tärkeää reagoida välittömästi. Ripeät alkutoimenpiteet parantavat poliisin mahdollisuuksia saada rahat palautettua sekä rikolliset kiinni, poliisi neuvoo tiedottessaan. 

Poliisi ohjeistaa ensimmäiseksi ottamaan välittömästi yhteyttä omaan pankkiin ja kertoa huijausepäilystä. Pankkia tulee pyytää palauttamaan kaikki rahasiirrot ja sulkemaan tilit.

– Kaikki kulunut aika auttaa rikoksentekijää ja hankaloittaa uhrin tilannetta. Varat siirtyvät eri tilien kautta nopeassa tahdissa Suomesta myös ulkomaille, jolloin poliisin tutkinnan työ hankaloituu, rikosylikomisario Janne Koskela kertoo. 

Jos ei ole täysin varma verkkopankin sivustosta tai tunnistuspyynnöstä, niin poliisin mukaan kannattaa noudattaa kolmea ytimekästä sääntöä: Älä klikkaa, älä anna ja älä luovuta.

8:17
Korona-ajan lemmikkieläinbuumi sai huijarit liikkeelle – näin tunnistat vedätyksen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja