Poliisi varoittaa uudesta pankkihuijauksesta, rikolliset manipuloineet hakukoneita – toimi näin, jos haksahdit!

1:52
Suomessa leviää nyt myös pakettihuijausviestejä. Katso videolta tietoturva-asiantuntijan ohjeet huijausviestien käsittelyyn!

Poliisi varoittaa kansalaisia pankin nimissä tehdyistä verkkohuijauksista.

Itä-Suomen poliisin tietoon on tullut tällä viikolla useampi tapaus, jossa ihmisiltä on huijattu tai yritetty huijata rajaa.

– Ihmisiä on jälleen huijattu internetin hakukoneita manipuloimalla hakeutumaan huijareiden tekemälle pankin valesivulle, poliisi kertoo tiedotteessa.

Poliisi kehottaa ihmisiä olemaan tarkkana asioidessaan verkossa.

Poliisi huomauttaa, ettei pankin sivulla kannata mennä hakukoneiden kautta, vaan kirjoittaa pankin osoite suoraan nettiselaimeen tai käyttää pankin omaa mobiilisovellusta.

– Oman pankin verkkopalvelusivuille kannattaa tehdä omalle tietokoneelle pikalinkki ja hoitaa pankkiasiat aina tämän tutun ja turvallisen linkin kautta, poliisi vinkkaa.

Myös tekstiviesti- ja sähköpostihuijauksia pankin nimissä

Rikoskomisario Juha Korhonen Itä-Suomen poliisista kertoo, että huijauksia on yritetty viime aikoina tehdä myös lähettämällä pankin nimissä linkin tekstiviestillä tai sähköpostilla.

– Linkin avaamalla uhri päätyy rikollisten sivulle, jonne pitää kirjautua pankkitunnuksilla ja samalla tunnukset päätyvät rikollisille.

Poliisi muistuttaa, että on tärkeää reagoida välittömästi, jos epäilee joutuneensa huijatuksi.

Poliisi neuvoo, että ensimmäisenä tulee ottaa yhteys poliisiin ja omaan pankkiin ja kertoa huijausepäilystä.

Lisäksi pankkia tulee pyytää palauttamaan kaikki rahasiirrot ja sulkemaan tilit.

Poliisin vinkit huijauksilta suojautumiseen

1. Älä klikkaa tekstiviesteissä tai sähköposteissa olevia linkkejä.

2. Varmista aina, että olet pankin aidoilla verkkosivulla. Tarkasta varsinkin pankin verkko-osoite, jos olet siirtynyt pankin sivulle hakukoneen kautta.

3. Älä anna pankkitunnuksiasi kenellekään ulkopuoliselle. Viranomaiset tai pankit eivät kysy pankkitunnuksia puhelimella, tekstiviestillä tai sähköpostilla.

4. Mikäli epäilet tulleesi huijatuksi tai sinua yritetään huijata, ilmoita tapaus viipymättä poliisille sekä omalle pankillesi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja