Poliisin osuva esimerkki juhannustehtävästä: "Alkaneet leikkimään eräänlaista piilosta – Roopen pitäisi antaa äänimerkkejä"

Himos Juhannuksessa joka päivä 5 000 hengen juhlat – järjestäjät innoissaan, mutta jännittävät lähtevätkö koronaluvut nousuun 2:21
Himos Juhannuksessa joka päivä 5 000 hengen juhlat – järjestäjät innoissaan, mutta jännittävät lähtevätkö koronaluvut nousuun.

Itä-Suomen poliisi kävi läpi juhannusaaton ja -päivän tehtäviä läpi esimerkin avulla.

Vaikka tilastot ovat vielä tekemättä, niin Itä-Suomen poliisin mukaan tapaus Puumalasta kuvaa varsin hyvin itäsuomalaista juhannuksenviettoa.

Roope (nimi muutettu) hävinnyt mökillä, humalassa. Ovat viettämässä kolmistaan juhannusta ja alkaneet tänä aamusta leikkimään eräänlaista piilosta. Roopen pitäisi antaa äänimerkkejä, mutta ei ole antanut, hätäkeskuksen tehtäväkirjaus aattoaamulta Puumalasta alkaa.

Huolestuneet kanssajuhlijat ovat luonnollisesti huhuilleet ympäriinsä ja etsineetkin kadonnutta lähialueelta. Roope on kuitenkin pysynyt sekä hiljaa että näkymättömissä.

– Ilmoittaja huolissaan, että Roopelle on sattunut jotain. Lähellä jotain kalliolta. Vesialueelle ei ollut lupa mennä. Vene ja autot paikoillaan. Roopen puhelin mökissä. Ilmo ei tiedä onko Roopella jotain sairauksia, tehtäväkirjauksessa todetaan.

Edellisen kerran Roope on nähty reilu puoli tuntia aiemmin.

– Kello 7.52 Roope löytyi rannasta - humalassa - mutta muuten kunnossa.

”Aika lailla tyypillinen poliisitehtävä”, kertoo Itä-Suomen poliisi Facebook-päivityksessään.

"Onpahan nautittu keskikesästä"

Juhannuksena Itä-Suomen poliisilla riitti tekemistä sekä maalla että vesillä.

– Eikä juhlahumussa välttämättä aina muistettu, että maatamme vainoaa edelleen suhteellisen vaarallinen kulkutauti, Itä-Suomen poliisi kirjoittaa.

– Toivottavasti tämä ei näy ilmaantuvuusluvuissa seuraavan parin viikon aikana, mutta onpahan nautittu keskikesästä ja rajoitusten lieventymisestä, poliisi jatkaa.

Itä-Suomen poliisi toimii Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon maakunnissa. Niissä ilmaantuvuusluku on ollut viimeisen 14 vuorokauden aikana 6,1:n ja 14:sta välillä. Heikoin ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä Kainuussa, 39.

Lue myös:

    Uusimmat