Mainos

Poliisin hupaisa toivotus: Mahottoman hyvvee uutta vuatta!

Itä-Suomen poliisi muistaa kansalaisia sympaattisella uudenvuodentoivotuksella. 

Alkoholin juontiin poliisilla on omat vinkkinsä.

– Vuan tällä kertoo uuvven vuuvven juhlinnassa jätetään ne viinaputelit piiloon, ihan tykkänää ja vuan kahvikupposen iärellä muistellaan männyttä vuotta. Jos nyt kuitennii tulloo pullo kaevettua esille tae soettoruokalassa paakut tilattua, nii maistellaan vuan vähäse ja hittaasti.

Mikäli humala kuitenkin yllättää, poliisi toivoo kansalaisilta muiden huomioimista.

– Jos nyt kuitennii kääp sillä keinon, että tulloo enemmälti otettua, nii ee aleta laalamaan. Se on vuan iärimmäisen raskassootusta kuunnella hönössä oleviin immeisten miäkimistä, ei sitä kukkaan kestä kuunnella. Jos sitä tulloo kaekesta huolimata laaloo luikautetuks, nii ei sitte laaleta mittää härskijä värssyjä, ei aenakaan kovvoo tai suattaa tulla nuapurj valittammaa - eekä ihme.

Käytöstavat on hyvä muistaa myös juhlailtana.

– No jos se nuapurj nyt kuitennii tulloo vallittammaa, nii pyyvvetää kohtelijaimmi anteeks, eekä ruveta paenimaan. Jos mänö kuitennii yltyy ihan paeniks tae jopa tappeluks, nii kahotaan jottei mittää ylleistä mellakkoo suaha aekaseks. Jos kaekista varotoemista huolimata meeninki luiskahtaa ylleismellakan puolelle, nii lähetään aekonnaan poes, ettei koko uuvven vuuvven juhlinta mäne ihan lörinäks. Jos sitte niin kääp, että kaek männöö päen takamusta ja tinanapit korjoo juhlijat kuappiin, nii sitte ens uutena vuotena ee oteta pisarookaa miestä väkevämpee.

Lopuksi poliisi toivottaa kaikille hyvää uutta vuotta.  

– Vuan eellä kuvatun kaltasta, käpälöistä karannutta juhloo ee kellekkään oekeesti toevota. Sen siijjaan toevotaan oekeen lupsakkoo ja raahallista sekä pommiin keskellä turvallista vuuvven vaehtumisen juhlintoo. Tämä kaekki on mahollista kun piet ensinnäe iheistäis hyvän huolen ja aatat myös kaverijas, jos avuttomuus alakaa sittäe vaevata. Eli juhlaevväehin välliin on hyvä ottoo järjen hiventä, ees mausteeks.

Mahottoman hyvvee uutta vuotta 2015
toevoo Itä-Suomen polliisilaetos / Kuopijjon piäpolliisiasema


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.