Poliisilta raju reagointi SM-liigavälierän päätyttyä – näin Kärpistä kommentoidaan tapahtumia

Maalikooste: Kärpät - Pelicans 5:30
Kärpät on jo vaikeassa tilanteessa – Pelicans haki lauantaina ryöstön

Tunteet kuumenivat Oulun Raksilan jäähallissa lauantai-iltana. Poliisi reagoi jämäkästi.

Kärpät ja Pelicans kohtasivat SM-liigan välierien toisessa osaottelussa lauantaina. Pelicans nappasi vierasryöstön lukemin 5–3 ja siirtyi otteluvoitoissa jo 2–0-johtoon. 

Ottelun päätyttyä Raksilan jäähallin päätykatsomossa alkoi tapahtua. 

Kärppien turvallisuuspäällikön Timo Karsin mukaan yksittäiset kärppäkannattajat pyrkivät Pelicans-fanien luokse. 

– Paikalliset siinä lämpenivät tappiosta. Järjestyksenvalvojat heitä pysäyttelivät. Jotenkin osattiin varautua siihen. Pysäytettiin ne hyökkäilyt, Karsi kommentoi. 

Karsin mukaan Kärppien otteluissa vieraskannattajat on tapana saattaa ulos hallista. 

– Ainahan voi olla joku, jolla tulee mielipahaa. Varsinkin hävitystä pelistä. Aina saatetaan. Välillä Poliisi on paikalla ja saattaa tarvittaessa vähän pidemmälle.

Yksi ihminen poistettiin katsomosta jo ennen ottelun päättymistä. Henkilö oli yrittänyt tunkeutua lahtelaisten katsomonosaan. 

Oulun poliisilaitoksen ylikomisario Tommi Heikkilä vahvistaa järjestyshäiriön MTV Urheilulle. Heikkilän mukaan riitaa haastettiin molemmin puolin.

– Pelin jälkeen oli riitaa tullut. Lahden porukalle oli haastettu riitaa, ja puolin toisin Oulun porukalle hallissa sisällä. Järjestyksenvalvojat hoitivat tilanteen hallissa mallikkaasti. Mitään rikosta ei ole tapahtunut.

Poliisi oli Heikkilän mukaan saanut järjestyshäiriöistä ennakkotiedon, jonka perusteella se nosti paikalla olevien poliisipartioiden määrää. 

 – Tavanomaisesti meillä on paikalla kolme tai neljä partiota, nyt oli hieman enemmän. 

Levottomuuksiin reagoitiin järeästi. Poliisi saattoi Pelicans-fanien linja-autot 15 kilometrin päähän jäähallista.

– Poliisi otti ohjat käsiin ja saattoi Pelicansin fanit ensin busseille, ja sitten vielä Tupoksen ABC:lle asti. Sillä tavalla suojattiin se lähteminen. 

Heikkilän mukaan Poliisi ei tehnyt tapahtumien yhteydessä kiinniottoja.

Kärpät ja Pelicans iskevät yhteen seuraavaksi Lahdessa tiistaina. Oulussa pelataan seuraavan kerran tulevana perjantaina.

 

Lue myös:

    Uusimmat