Poliisilla uusia tietoja Saara Arvan katoamiseen liittyen, maastoetsinnät jatkuvat pian – tutkintavankeudessa istuva epäilty selittää omaa tarinaansa

Poliisi on saanut uusia vihjeitä Saara Arvan katoamiseen liittyen ja suunnittelee uusia maastoetsintöjä naisen ruumiin löytämiseksi.

Miten kadonneita etsitään? Videolla asiasta kertovat KRP:n ylikomisario Tero Haapala ja Vapaaehtoisen pelastuspalvelun johtaja Erkki Huovinen.

9:43

Poliisi tiedotti kuukausi sitten, että Arvan seurassa ennen katoamista liikkunut mies on vangittu henkirikoksesta epäiltynä.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Lyytinen kertoo nyt, ettei mies ole kuukauden jatkuneen tutkintavankeutensa aikana ollut poliisille avuksi.

– Eipä hän ole asiaa juurikaan selvittänyt kanssamme. Hän olettaa vahvasti, että nainen olisi vielä elossa. Mitkään poliisin selvittämät seikat eivät kuitenkaan puolla tällaista.

– Naiseen liittyen ei löydy merkintöjä mistään ja yhteydenotot omaisiin ovat loppuneet kuin seinään. Emme me oikein usko sellaista tarinaa, että hän olisi elossa.

Poliisi tutki tapausta aluksi tavallisena katoamisena. Esitutkinnassa selvinneiden seikkojen myötä poliisi kuitenkin kallistui henkirikoksen kannalle.

– Jos kuolema olisi ollut tapaturmainen, ruumis olisi kyllä varmasti jo löytynyt, Lyytinen sanoo.

Poliisi käy paikkoja uudestaan läpi

35-vuotias Saara Arva katosi Vesannolla syyskuun ensimmäisenä päivänä viime vuonna.

Arva sekä henkirikoksesta epäilty mies olivat liikkuneet edeltävän kesän ajan kiinteästi yhdessä Vesannon, Konneveden ja Tervon alueella. Parivaljakko oli leiriytynyt useissa eri paikoissa, kuten metsäpalstoilla ja vesistöjen läheisyydessä.

Poliisi on kuullut tapaukseen liittyen runsaasti todistajia, joiden kertoman perusteella Arvan kasvoissa oli ennen katoamista ollut vammoja. On mahdollista, että vammat ovat syntyneet pahoinpitelyn seurauksena.

Naisen ruumista ei ole löydetty.

Rikoskomisario Lyytinen kertoo, että poliisi on alkuvuoden aikana tehnyt katoamisalueella maastoetsintöjä koirien kanssa. Etsintöjä on aikomus järjestää pian lisää, sillä poliisi on saanut uusia vihjeitä tapaukseen liittyen.

– Olemme saaneet vihjeitä paikoista, joihin kannattaisi vielä ehkä hieman kiinnittää huomiota. Aiomme käydä niitä uudestaan läpi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja