Uusi käänne mysteerissä: Saara Arva, 35, katosi syyskuussa Vesannolla – nyt poliisi vangitsi miehen epäiltynä taposta

Syyskuussa Vesannolla kadonneen Saara Arvan henkirikostutkinta on edennyt. Arvan seurassa kesällä liikkunut mies on vangittu taposta epäiltynä.

Miten kadonneita etsitään? Videolla asiasta kertovat KRP:n ylikomisario Tero Haapala ja Vapaaehtoisen pelastuspalvelun johtaja Erkki Huovinen.

9:43

35-vuotias Saara Arva katosi Vesannolla syyskuun ensimmäisenä päivänä. Aluksi asiaa tutkittiin katoamisena, mutta myöhemmin asian tutkinta muuttui henkirikostutkinnaksi.

Saara Arvan seurassa katoamisen aikoihin ollut mieshenkilö on vangittu Pohjois-Savon käräjäoikeuden päätöksellä epäiltynä taposta.

Itä-Suomen poliisilaitoksen tiedotteen mukaan esitutkinnassa on saatu lisäselvyyttä Arvan katoamiseen. Tämä on vahvistanut poliisin epäilystä siitä, että Arva on joutunut rikoksen kohteeksi.

Poliisi on kuulustellut tai puhuttanut runsaasti todistajia. Saara Arva ja hänen seurassaan ollut mieshenkilö ovat liikkuneet yhdessä kiinteästi kesän ajan Vesanto-Tervo-Konnevesi-akselilla ja he ovat leiriytyneet useissa eri paikoissa kuten metsäpalstoilla ja vesistöjen läheisyydessä.

Ennen katoamista muun muassa Arvan kasvoissa oli havaittu vammoja, jotka ovat mahdollisesti syntyneet pahoinpitelyn seurauksena.

Arvan ruumista ei ole toistaiseksi löydetty, mutta poliisi on pääsyt jatkamaan maastoetsintöjä varhaisen kevään vuoksi.

Poliisi kaipaa lisähavaintoja

Poliisi pyytää nyt lisähavaintoja varsinkin 31.8.–1.9.2019 väliseltä ajalta Saara Arvan ja hänen seurassaan olleen miehen liikkumisesta sekä Arvan kasvovammoista. Arva ja mieshenkilö ovat liikkuneet mustalla Audi-merkkisellä henkilöautolla.

Viimeisin havainto Arvasta on tehty elokuun viimeisenä iltapäivänä Neiturin kanavalla Vesannolla.

Arva on 165 senttimetriä pitkä ja vartaloltaa hoikka. Hänellä on tummat hiukset ja poliisin tietojen mukaan hänellä olisi ollut katoamisaikaan yllään harmaa huppari ja mustat housut sekä mahdollisesti musta pipo.

Kaikki vihjeet voi toimittaa sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai soittamalla numeroon 0295 415 232.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja