Mainos

Poikkeuksellinen kiristystapaus: Kymmenkunta nuorta miestä kiristi aikuiselta tuhansia euroja

Poliisi kertoo tutkivansa poikkeuksellista kiristystapausta, jossa täysi-ikäiseltä mieheltä on saatu painostamalla useita tuhansia euroja rahaa.

Tapaus oli saanut alkunsa, kun nuorisojoukko oli kesän alussa koulujen päätyttyä tutustunut täysi-ikäiseen mieheen Riihimäellä Hirsimäen S-marketilla.

Tämän jälkeen nuoret olivat alkaneet painostaa miestä, joka oli tämän takia luovuttanut useina eri kertoina nuorille käteistä rahaa jopa tuhansien eurojen arvosta.

Poliisi epäilee, että teon takana on useita nuoria miehiä, joista osa on alle 18-vuotiaita, osa jopa alle 15-vuotiaita. Rikoskomisario Lalli Jylhä kertoo, että tässä vaiheessa epäillään mukana olleen noin kymmenkunta nuorta.

Tekoa tutkitaan törkeänä kiristyksenä. Törkeästä kiristyksestä voidaan tuomita enimmillään neljä vuotta vankeutta. Vaikka osa epäillyistä on alle 15-vuotiaita, joten heillä ei ole rikosoikeudellista vastuuta eikä siten heitä voida tuomita rangaistuksesta, on heillä silti korvausvelvollisuus aiheuttamistaan vahingoista.

Poliisi selvittää tässä vaiheessa myös sitä, oliko väkivallalla tai sillä uhkaamisella mitään osuutta kiristyksessä, sanoo Jylhä.

Kiristyksen uhria ei epäillä mistään rikoksesta.

Asiaan liittyvistä mahdollisista lisätiedoista voi ilmoittaa osoitteeseen vihjeet.hame@poliisi.fi tai vihjepuhelimen numeroon 0295 414 222.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.