Mainos

Poliisi epäilee: 50-vuotias mies välitti lapsille nuuskaa ja vaati maksuksi seksuaalissävytteisiä tekoja – uhreja kymmenittäin

Noin 50-vuotiaan miehen epäillään hyväksikäyttäneen kymmeniä lapsia viimeisen kahden vuoden aikana, tiedottaa poliisi. Poliisin mukaan mies sai yhteyden lapsiin välittämällä näille nuuskaa.

Tapauksen tutkinta on vasta alkuvaiheessa, mutta poliisin tietoon on tullut jo kymmeniä henkilöitä, joiden epäillään joutuneen seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi. He ovat kaikki alle 16-vuotiaita poikia.

Poliisin mukaan mies lähestyi lapsia pääasiassa Helsingin keskustan alueella, mutta myös puhelimitse. Poliisin mukaan mies oli nuorten keskuudessa tunnettu nuuskan välittäjä.

– Miehen epäillään välittäneen lapsille pääasiassa nuuskaa, mutta myös alkoholia. Mies on pyytänyt maksuksi rahaa tai seksuaalissävytteisiä tekoja: keskusteluja, kuvia tai koskettelua, kommentoi rikoskomisario Teija Koskenmäki-Karaharju poliisin tiedotteessa.

Mies otettiin kiinni helmikuun alussa Helsingissä. Hänet on sittemmin vangittu rikoksista todennäköisin syin epäiltynä.

Uhreja mahdollisesti lisää

Koskenmäki-Karaharju kertoo Helsingin poliisiaseman julkaisemalla videolla, että epäillyllä on ollut tuhansia nuuskan välittämiseen liittyviä kontakteja. Henkilöt ovat eri puolilta Suomea. 

Heistä kaikki eivät ole joutuneet seksuaalirikosten kohteeksi. Poliisi uskoo, että uhreja ilmenee kuitenkin vielä lisää.

– Poliisi pyrkii selvittämään esitutkinnan aikana sekä rikosten törkeysasteen että laajuuden. Rikoksista epäilty on tuomittu aiemmin kahdesti vastaavista teoista, tiedotteessa kerrotaan.

Asian selvittämiseksi uhreja tai heidän läheisiään pyydetään ottamaan poliisiin yhteyttä joko puhelimitse numeroon 0295 471 612 (arkisin kello 8-15) tai sähköpostitse osoitteeseen seksuaalirikokset.helsinki@poliisi.fi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.