Mainos

Alaikäiset syyllistyivät poikkeukselliseen rikokseen Helsingissä – poliisi hämmästelee: "Tekotapa viittaa aikuisten maailmaan ja järjestäytyneeseen rikollisuuteen"

Helsingin poliisilaitos on selvittänyt epäiltyjä törkeää ryöstöä ja törkeää varkauden yritystä, joista epäillään alaikäisiä nuoria. 

Helsingin poliisilaitoksen esitutkinta loppuvuodesta tapahtuneista alaikäisten poikkeuksellisista rikoksista on valmistumassa. 

Poliisille tulleen hälytyksen mukaan kolmesta neljään alaikäistä nuorta oli pahoinpidellyt alaikäistä uhria lyömällä ja potkimalla tätä eri puolille kehoa. Sivulliset olivat kuitenkin pystyneet lopettamaan toiminnan huudoilla. 

– Uhri kertoi, että häntä oli potkittu ja lyöty muun muassa kivellä kasvoihin. Lisäksi häneltä oli anastettu omaisuutta. Osa tekijöistä oli ollut uhrin asunnon rappukäytävässä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa. 

Poliisin saapuessa paikalle tekijät olivat jo ehtineet poistua. Uhri oli kuitenkin kertonut poliisille tuntevansa kaksi epäillyistä hyökkääjistä, vaikka toisella oli ollut tekohetkellä kommandopipo päässä.

Luulivat uhrin asunnolta löytyvän rahaa ja huumeita

Poliisi otti uhrin tunnistamisen perusteella kiinni kaksi epäiltyä, joista toinen vapautettiin nopeasti, sillä hän ei ollut tekohetkellä paikalla. Toisen epäillyn nimi saatiin kuitenkin selville poliisin omien tutkimusten perusteella.

Kaksi alaikäistä epäiltyä olivat vangittuina tutkinnan alkuvaiheessa ja esitutkinnan edetessä pidätettiin vielä kolme alaikäistä poikaa sekä yksi alle 15-vuotias poika. 

Kaikki 15 vuotta täyttäneet on sittemmin vapautettu ja määrätty matkustuskieltoon. Tekohetkellä epäillyt olivat 14–16-vuotiaita. 

– Epäillyt olivat saaneet vihiä, että uhrin asunnossa olisi huomattava summa rahaa ja huumeita. He olivat sopineet sosiaalisessa mediassa kaupat pienestä määrästä huumeita asianomistajan kanssa. Kaupan yhteydessä oli tarkoitus anastaa avain ja päästä sisälle asuntoon, Forss kertoo. 

Lopulta vain kaksi epäiltyä onnistui pääsemään rappukäytävään, muttei yksikään sisälle asuntoon. 

"Tekotapa viittaa aikuisten maailmaan"

Poliisi epäilee uhria huumausainerikoksesta.

Esitutkinnassa ei selvinnyt, että uhrin asunnolla olisi ollut huomattavaa summaa rahaa tai huumausaineita.

– Kyseessä on poikkeuksellinen tapaus, koska tekotapa viittaa aikuisten maailmaan ja järjestäytyneeseen rikollisuuteen teon suunnitelmallisuuden ja törkeyden perusteella. Huumausaine- ja nuuskakaupan yhteydessä tehty ryöstö on kuitenkin tuttu ilmiö poliisille. Sitä tapahtuu sekä alaikäisten että täysi-ikäisten kohdalla, kertoo rikostarkastaja Jari IllukkaHelsingin poliisilaitokselta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja