Poikaporukkaa epäillään alaikäisen vesikidutuksesta – täysin poikkeuksellisessa rikosepäilyssä epäiltyinä alle 15-vuotiaita

Helsingin poliisilaitos on tutkinut tapausta, jossa useita nuoria henkilöitä epäillään väkivaltaisesta velanperinnästä. Teossa on käytetty muun muassa vasaraa ja vesikidutusta.

Poliisilaitos kuvailee rikosta poikkeukselliseksi. Joukkio oli houkutellut asuntoon alaikäisen pojan, jolta alettiin periä velkaa väkivallalla ja sen uhalla. Uhrilta myös anastettiin omaisuutta.

– Esitutkinnassa selvisi, että poikaa on uhkailtu, laitettu käsirautoihin sekä potkittu ja hakattu käsin ja vasaralla eri puolille kehoa. Lisäksi hänen kaulallaan on pidetty veistä ja häntä on vesikidutettu siten, että hänen kasvoilleen on laitettu pyyhe ja sen jälkeen hänen kasvoilleen on laskettu suihkutiloissa hanasta vettä, kertoo nuorisoryhmän tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss kertoo Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa.

Epäiltyjä alle 15-vuotiaista täysi-ikäiseen

Tutkinnan aikana on pidätetty viisi henkilöä, joista kaksi katsottiin myöhemmin todistajiksi. Lisäksi rikoksesta epäiltyjen joukossa on alle 15-vuotiaita, jotka eivät ole rikosoikeudellisesti vastuussa. Siksi heitä ei voi myöskään pidättää tai vangita, vaan määrätä ainoastaan matkustuskieltoon. Yksi henkilö on vangittu.

Poliisin mukaan epäiltyjen ikähaitari yltää alle 15-vuotiaista täysi-ikäisiin.

– Poliisin tietojen mukaan kaikki osalliset olivat samaa kaveriporukkaa tai ainakin tunsivat toisensa jollain tasolla. Epäselvää kuitenkin on, miksi vähäinen velkasumma johti näin vakaviin rikosepäilyihin, Forss kertoo.

Tapaus on siirtymässä lähiaikoina syyttäjälle syyteharkintaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja