Poliisilla meni sormi suuhun: Pysäytti autoilijan "kojelautaan kiinnitetyn tietokoneen" vuoksi – sai pikakurssin nykyautojen ominaisuuksista

0:41

Liikennevalvontaa suorittavien poliisien voisi kuvitella olevan perehtyneitä nykyautojen ominaisuuksiin, mutta kuten tämä tapaus osoittaa, voi virkavallankin sivistyksessä olla toisinaan aukkoja.

Yhdysvaltalainen Jon Hall ei edes osannut aavistella syytä, minkä vuoksi moottoripyöräpoliisi oli päättänyt pysäyttää hänet. Hän ajoi autonsa sivuun ja jäi odottelemaan konstaapelia, joka selkeästi halusi tulla juttusille.

Katso pääkuvan videolta, miten Tesla-kuljettaja laittoi autonsa automaattiohjaukselle ja hyppäsi pelkääjän paikalle.

– Tuollainen kojelautaan kiinnitetty tietokone ei ole sallittu, poliisi toteaa heti ensimmäisenä.

Hall ei selvästikään tiedä, miten reagoida. Hän luulee konstaapelin vitsailevan.

– Auttaisitko ottamaan sen irti, hän kysyy hieman piruillen tajuamatta poliisin olevan tosissaan.

Konstaapeli myöntää virityksen näyttävän "aika siistiltä", mutta muistuttaa tietokoneen käyttämisen ajon aikana olevan kiellettyä.

Poliisin tiedot kaipasivat vain päivitystä

Hallin auto on Tesla Model 3. Konstaapeli oli aidosti luullut, että auton suurikokoinen näyttö on jälkiasenteista mallia. Tällainen ajatus ei tosiaankaan ole mahdoton tai varmasti edes ainoa laatuaan, sillä Model 3:ssa ei ole lainkaan perinteistä mittaristoa tai säätimiä, vaan lähes kaikkia auton toimintoja ohjataan kojelautaan kiinnitetyltä suurelta kosketusnäytöltä.

Viime lauantaina sattunut erikoinen tilanne tallentui auton matkustamoa kuvaavaan kameraan. Alta löytyvä video sisältää kiusallisia hetkiä, kun kumpikin osapuoli miettii, miten reagoida.

Hall selitti konstaapelille ystävällisesti, että hän ohjaa näytöltä muun muassa ilmastointia ja katsoo siitä jopa nopeutensa.

Konstaapeli pyysi anteeksi erehdystään sekä tarpeetonta pysäytystä ja kehaisi vielä Hallin autoa.

– Aika näppärä!

Katso Hallin auton tallentama video alta.

Toimikoon tämä video malliesimerkkinä siitä, miten tällaiset tilanteet kannattaa hoitaa kummankin osalta. Tämä tuskin jää viimeiseksi vastaavaksi tapaukseksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja