Mainos

TS: Odinin soturit levittäytyvät myös Turkuun

Solidiers of Odin -katupartiojärjestö alkaa pitää silmällä myös Turun turvapaikanhakijoita, kertoo Turun Sanomat. Poliisi ei ole asiasta kovin innoissaan.

Lounais-Suomen poliisi aikoo olla yhteydessä toimintaa virittelevän tahon kanssa, sillä järjestön toiminnasta halutaan saada lisää selkoa. Turun Sanomien haastatteleman apulaispoliisipäällikkö Timo Vuolan mukaan poliisin suhtautuminen katupartioihin on ”hyvin kielteinen”.

– Poliisi ei voi kieltää katupartioita, mutta me suhtaudumme niihin hyvin kielteisesti, Vuola kommentoi Turun Sanomille.

Solidiers of Odinin toiminta alkoi vuoden 2015 lopulla Kemissä. Katupartioryhmä on kieltänyt toimintansa olevan rasistista ja kertonut partioinnin syyksi Suomessa lisääntyneen turvattomuuden tunteen.

Turun ryhmän päällystöön kuuluva Simo Suni kertoo Turun Sanomien haastattelussa, että ryhmä tavoittelee levottomuuksien ja turvattomien tilanteiden ennaltaehkäisyä Turun kaduilla.

Partiotoimintaa kaupungissa käynnistelevät tahot ovat kyselleet sosiaalisessa mediassa alueita, jonne Turussa tarvittaisiin katupartioita. Apulaispoliisipäällikön mukaan tällaisia alueita kaupungissa ei kuitenkaan ole.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.