Mainos

Poliisiauton kanssa rajusti kolaroineen auton matkustaja: "Poliisi ajoi päin punaisia – sireeni ja vilkut eivät olleet päällä"

Keskiviikon ja torstain välisenä työnä Kokkolassa tapahtuneen poliisiauton ja henkilöauton kolarin selvitys jatkuu.

Yhteentörmäyksessä kiireellistä hälytystehtävää tehnyt poliisiauto ajoi Heinolankaaren ja Jyväskyläntien risteykseen, jossa henkilöauto törmäsi sen kylkeen. Törmäyksen seurauksena poliisiauto pyörähti useita kertoja katon kautta ympäri. Poliisiautossa olleet kolme poliisia sekä henkilöautossa olleet mies ja nainen vietiin tutkimuksiin Keski-Pohjanmaan keskussairaalaan ja kumpikin auto hinattiin paikalta.

Siviilihenkilöautoa ajaneen henkilön kyydissä olleeksi naiseksi itsensä esitellyt MTV Uutisten lukija otti yhteyttä toimitukseen kertoen, ettei risteykseen ajaneella poliisiautolla ollut päällä hälytysajosta kertovia merkkejä.

– Poliisilla ei ollut sireeni päällä, eikä myöskään vilkut. Poliisi ajoi noin 80 kilometrin tuntinopeudella päin punaisia. Meillä oli vihreät, hän kertoo.

Hänen mukaansa paikalla ollut ulkopuolinen silminnäkijä voi vahvistaa tiedot.

Selvitettävänä myös osapuolten nopeus

Tapauksen tutkinnanjohtaja Olli Sulkonen Sisä-Suomen syyttäjänvirastosta kertoo, että tässä vaiheessa ei ole varmuutta siitä, oliko poliisiautolla päällä sireenit tai hälytysvalot.

– Sitä selvitetään kyllä, yksi selvitettävistä asioista, hän kertoo.

Hänen mukaansa alkuvaiheen tieto on, että siviiliautolle on tilanteessa palanut vihreät valot. Ketään ei kuitenkaan ole vielä kuulusteltu tapauksen tiimoilta.

Sulkosen mukaan mahdolliset hälytysajon merkkien käyttö tai käyttämättömyys vaikuttaa siihen, miten hyvin hälytysajossa ollut poliisiauto on ollut henkilöauton havaittavissa. Selvitettäväksi tulee myös se, kuinka nopeasti osapuolet ovat risteykseen ajaneet, ja ovatko nämä noudattaneet riittävää huolellisuutta asiassa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.