Yksi kuoli kahden auton kylkikolarissa Järvenpäässä – toinen ajoi kovaa vauhtia punaisia päin

17-vuotias poika kuoli kahden henkilöauton kolarissa Järvenpäässä lauantaiyönä, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi. Autoissa olleet henkilöt olivat syntyneet vuosina 2003–2006. 

Poliisi kertoo, että auton kuljettaja oli ajanut kovalla vauhdilla päin punaisia lilikennevaloja ja törmännyt toisen auton kylkeen. Törmäyksen kohteeksi joutuneen auton kuljettaja kuoli, minkä lisäksi kyydissä olleet kaksi matkustajaa loukkaantui.

Pelastuslaitos joutui irrottamaan auton kyydissä olleet autosta. 

Punaisia päin ajaneen auton kyydissä oli kuljettajan lisäksi kolme matkustajaa. He olivat kaikki päässeet omin avuin autosta ulos.

Poliisi epäilee punaisia päin ajaneen auton kuskia rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta. Rikosnimikkeet saattavat tarkentua esitutkinnassa.

Rikoskomisario Timo Luoto Itä-Uudenmaan poliisista sanoo, että rattijuopumusepäily johtuu ennen muuta kuljettajan ajotyylistä.

–  Paikalla suoritetun puhallustestin tulos oli nolla, eikä kuskin käytöksessä ollut mitään päihtymykseen viittaavaa, Luoto kertoo.

–  Ajotyylin takia on laitettu nimikkeeksi myös epäilty rattijuopumus, kun on kovaa ajettu päin punaisia liikennevaloja.

Luodolla ei ollut tiedossa, oliko kuski käyttänyt jotain muuta päihdettä kuin alkoholia. Hän ei myöskään osannut sanoa, oliko kolarissa kuollut kuljettaja ajanut ilman ajo-oikeutta, vai oliko hänellä alaikäisenä ollut siihen poikkeuslupa.

Poliisin mukaan onnettomuus tapahtui Pajalan alueella, Pohjoisväylän ja Pajalantien risteyksessä lauantaina noin puoli yhden aikaan yöllä. 


Lue myös:

    Uusimmat