Isä ja Lohjan turmassa kuolleet lapset olivat matkalla hevostallille – Poliisi: Pelkkä kiihdytys ei selitä kolaria

Lohjalla eilen tapahtuneessa nokkakolarissa kuoli 3-vuotias tyttö ja 1,5-vuotias poika.

Onnettomuus tapahtui, kun isän ja lasten auto ajautui vastaantulijoiden kaistalle Lohjan keskustan eteläpuolella. Tie turmapaikalla oli kolarin tapahtuma-aikaan erittäin liukas.

Poliisin mukaan perheenisä menetti autonsa hallinnan noin kello 17, kun hän oli kiihdyttänyt tie 25:llä matalan nopeusrajoituksen päätyttyä. Nopeusrajoitus oli vaihtunut 50 kilometristä 80 kilometriin tunnissa. Poliisin mukaan kuljettaja oli tehnyt normaalin, rauhallisen kiihdytyksen.

– Kuljettajan mukaan hän ilmeisesti jääkokkareen tai muun vuoksi menetti auton hallinnan. Kiihdytys ei yksistään selitä tapahtunutta. Silminnäkijöiden mukaan auto lähti täysin yhtäkkiä hallinnasta. Kyseessä ei ollut mikään hidas ajautuminen tai ohitustilanne, komisario Ilkka Kantola kertoo MTV Uutisille.

Onnettomuus sattui Tanhuhovin kohdalla suoralla tieosuudella noin kilometri Lohjan paloasemalta Hangon suuntaan.

Pelastuslaitoksen mukaan lapset olivat turvaistuimissa. Poliisilla ei ole vielä tietoa siitä, minkälaisissa turvaistuimissa lapset olivat, ja oliko heillä kasvot vai selkä menosuuntaan.

Autoa ajanut lasten isä jäi puristuksiin autoon, ja pelastuslaitos joutui irrottamaan hänet. Hän oli kuitenkin tajuissaan, joten häntä pystyttiin puhuttamaan jo tapahtumapaikalla.

Isä ja lapset matkalla hevostallille

Poliisin mukaan isä ja lapset olivat olleet matkalla hevostallille.

Perheen käyttämä auto oli pieni Suzuki-henkilöauto. Vastaan tulleen auton kuljettajalla oli Mercedes-Benz-farmariauto.

– Toisen auton kuljettaja selvisi hyvin vähillä vammoilla. Naiskuljettaja loukkasi hieman kättään, Kantola sanoo.

Tapausta tutkitaan Kantolan mukaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kahtena kuolemantuottamuksena sekä vamman tuottamuksena. Toisen auton naiskuljettaja ei ole epäiltynä.

Pelastustöiden vuoksi liikenne tiellä 25 oli poikki useita tunteja.

Lue myös:

    Uusimmat