Mainos

Mäntyharjun kuolonkolarista lisätietoja: Takaa-ajettu oli paikkakunnalla tunnettu rattijuoppo

Mäntyharjun torstaisessa kolme henkeä vaatineessa kuolonkolarissa kuoli keskisuomalainen 1950-luvulla syntynyt pariskunta, poliisi kertoo. Pariskunta oli autossa, johon poliisin takaa-ajama epäilty rattijuoppo törmäsi.

Rattijuopumuksesta epäilty poliisin takaa-ajama kuljettaja oli vuonna 1971 syntynyt mäntyharjulainen mies. Miehellä ei ollut ajo-oikeutta, sillä hän oli menettänyt ajo-oikeuden edellisten rattijuopumustapausten takia.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Harri Kääpä kertoo MTV Uutisille, että epäilty oli ollut useasti tekemisissä poliisin kanssa aiemminkin eri yhteyksissä. Kääpä ei kuitekaan halunnut kommentoida tarkemmin, mistä kaikista tapauksista epäilty oli poliisille tuttu.  

Epäilty lähti karkuun huomattuaan poliisin partion. Kääpän mukaan poliisin maija ei pysynyt perässä, kun epäilty kiihdytti voimakkaasti. Hän arvioi karkeasti, että mies ajoi lähes kahtasataa törmäyshetkellä.

Kääpän mukaan tie oli onnettomuuden jälkeen suljettuna noin viisi tuntia. Hän kertoo, että tapauksella ei varsinaisella törmäyshetkellä ollut silminnäkijöitä. 

Seuraavaksi poliisi kuulee mahdollisia todistajia, jotka ovat nähneet tilanteesta jotain. 

– Pyrimme seuraavaksi selvittämään tapahtumien kulun perusteellisesti ja kokonaisuudessaan, Kääpä sanoo.

Takaa-ajo sai alkunsa ilmoituksesta 

Poliisi sai ilmoituksen epäillysti päihtyneenä ajamaan lähtevästä puolenpäivän aikaan. Kun partio saapui Mikkelistä paikalle noin puolen tunnin kuluttua, ajaja oli ehtinyt lähteä ilmoitetusta paikasta. 
Poliisipartio jäi alueelle ja etsi epäiltyä rattijuoppoa Mäntyharjun keskusta-alueelta, kunnes havaitsi tämän autossa kaupan pihalla.

Autoilija pyrki karistamaan poliisin kintereiltään ensin Mäntyharjun keskustassa ajamalla muun muassa pyöräteitä pitkin, minkä jälkeen hän siirtyi Varpasentielle 80 kilometrin rajoitusalueelle.

Noin neljä kilometriä Mäntyharjun keskustasta etelään pakoauto törmäsi ensin edellään kulkeneeseen autoon, ajautui sitten vastaantulevien kaistalle ja törmäsi vastaan ajaneeseen autoon.

Kolmannessa autossa olleet, paikkakuntalaiset nainen ja pieni poika vietiin sairaalaan tarkistettavaksi, mutta he eivät Käävän tietojen mukaan loukkaantuneet vakavasti.

Juttua päivitetty klo 12:18: Poliisi korjaa aikaisempia tietojaan toisessa onnettomuusautossa olleista. Aikaisemmassa tiedotteessa kerrottiin lapsen olleen teini-ikäinen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.