Mainos

Poliisiauto ei pysynyt autovarkaiden perässä

Poliisi ajoi torstain ja perjantain välisenä yönä autovarkaita takaa valtatie 2:lla, muttei pysynyt urheiluauton perässä. Lopulta epäillyt kuitenkin saatiin kiinni.

Tapahtumat alkoivat yöllä. Kaksi forssanseutulaista miestä oli liikkeellä Somerolta anastetulla Nissan 200 X:llä. Valtatie 2:sta oli ajettu kovaa pohjoiseen. Yksi poliisipartio oli saanut havainnon autosta, muttei pysynyt perässä.

Forssassa toinen poliisipartio oli odottamassa, kun tieto lähestyvästä autosta oli tullut. Partio pyrki näköhavainnon jälkeen pysäyttämään autoa pysäytysvalolla, mutta turhaan.

Perään lähteneen poliisiauton nopeudeksi todettiin 60 km:n rajoitusalueella 152 km ja 80:n rajoitusalueella 162 km tunnissa. Siitä huolimatta välimatka karkuun pyrkivän ja poliisiauton välillä kasvoi.

- Pako-auton nopeudeksi arvioitiin noin 200 km/h, kertoo rikosylikonstaapeli Markku Leppälahti Forssan poliisiasemalta.

Hetkeä myöhemmin pakoauto oli kuitenkin pysähdyksissä Forssan pohjoispuolella Latovainiossa Jokioisissa. Poliisin mukaan miehet olivat pysähtyneet ja vaihtaneet paikkaa autossa. Todennäköinen kuljettaja oli ajo-oikeudeton.

Kuljettajan epäillään syyllistyneen ajollaan törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Samalla on tutkinnan alla auton anastus ja autossa olleiden osuus siihen. Salon poliisi tutkii tapahtumaketjua myös Forssan osuudelta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.