Mainos

Poliisia uhanneen vankeustuomio ei muuttunut hovissa

Rankan rikostaustan omaava 53-vuotias mies pakeni poliisia ja tunkeutui paetessaan kahden eläkeläisen asuntoon, josta hänet saatiin asunnosta ulos vasta poliisikoiran avulla. Tuomio, 11 kuukautta ehdotonta vankeutta säilyi hovissa.

Itä-Suomen hovioikeus on pitänyt voimassa 11 kuukauden ehdottoman vankeustuomion, jonka Joensuun käräjäoikeus määräsi vuosi sitten 53-vuotiaalle hämeenlinnalaiselle miehelle. Tuomio tuli muun muassa törkeästä vahingonteosta, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja kotirauhan rikkomisesta.

Jutussa on kysymys Itä-Suomessa viime vuoden tammi-maaliskuussa sattuneista tapauksista.

Niistä vakavin sattui Joensuussa, kun mies pakeni poliisia ja tunkeutui paetessaan kahden eläkeläisen asuntoon. Mies saatiin asunnosta ulos poliisikoiran avulla. Asuntovälikohtauksen osalta miestä syytettiin muun muassa panttivangin ottamisesta, mutta käräjäoikeuden mukaan tapahtumakokonaisuudessa oli kyse vain virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Asetta miehellä ei ollut.

Miehen katsottiin myös syyllistyneen törkeään vahingontekoon Enossa. Kuukautta aiemmin hän oli joutunut käsirysyyn usean poliisin kanssa junassa Mikkelissä. Tuolloin häneltä löydettiin luvaton ase ja pieni määrä huumeita.

Tuomitulla on rankka rikostausta: hän on muun muassa surmannut neljä miestä.

Ehdonalaiseen vapauteen mies pääsi tammikuussa 2005. Käräjäoikeuden päätöksellä mies sai jäädä vapaalle jalalle, vaikka syyttäjä vaati miestä heti vangittavaksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.