Poliisia ruhjonutta miestä epäillään murhayrityksestä

Poliisi jäi kädestään puristuksiin auton oven väliin työtehtävissä Pyhäjärvellä lauantaina. Poliisi oli vaarassa jäädä kahden auton väliin.

Ylivieskan poliisi on vaatinut 20-vuotiasta miestä vangittavaksi murhan yrityksestä. Vangitsemisvaatimus esitetään huomenna Ylivieskan käräjäoikeudessa.

Mies syyllistyi viikonvaihteen aikana törkeään liikenneturvallisuuden rikkomiseen, jonka yhteydessä virkatehtäviä hoitanut poliisi jäi kädestä puristuksiin auton oveen. Poliisi oli myös vaarassa jäädä kahden auton väliin, kun epäillyn auto törmäsi pysäköityyn poliisiautoon. Tilanteessa loukkaantuneen poliisin vammat ovat kuitenkin pieniä.

Poliisi oli ottamassa miestä kiinni, koska hänet oli etsintäkuulutettu. Mies pääsi kuitenkin pakoon, mutta poliisi sai hänet kiinni myöhemmin.

Pakomatkalla mies ajoi kovalla vauhdilla ruskeaa henkilöautoa Pyhäjärveltä poispäin. Lähellä Pyhäjärveä mies ohitti kaksi autoa, jolloin vastaan tullut auto joutui väistymään tienpientareelle. Poliisi pyytää näitä henkilöitä ottamaan yhteyttä lähimpään poliisiin tai Ylivieskan poliisiin numeroon 071-8765488.

Nuorukainen on kotoisin Etelä-Suomesta, ja tätä nykyä hän asuu Helsingissä. Tällä hetkellä mies on pidätettynä Pohjois-Pohjanmaalla.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat